«Rimi» testēs pašapkalpošanās kases; prognozē lielu atsaucību (59)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Mazumtirgotājs «Rimi Latvija» šoruden divos veikalos sāks testēt pašapkalpošanās kases, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

«Mēs pie šāda projekta pašlaik strādājam. Rīgā būs divi veikali, kuros rudenī pašapkalpošanās kases tiks testētas, jo arī tām ir dažādi modeļi un veidi. Domāju, ka pēc testēšanas mēs jau diezgan ātri varētu ķerties pie to ieviešanas,» teica Turlais.

Viņš prognozēja lielu atsaucību pašapkalpošanās kasēm. «Es domāju, ka šis projekts aizies. Būšana uz «tu» ar tehnoloģijām kļūst arvien plašāka. Piemēram, kad mēs lielveikalos uzstādījām lojalitātes kioskus, tad no sākuma bija nepieciešams cilvēks, kurš parādītu kā ar tiem rīkoties, un visaktīvāk par tiem interesējās tieši vecāka gadagājuma cilvēki. Jauniešiem jau savukārt šī sapratne ir teju intuitīvā līmenī,» sacīja kompānijas vadītājs.

Vienlaikus viņš atzina, ka attiecīgais projekts daļēji ir saistīts ar darbaspēka problēmu mazumtirdzniecībā. «Darbaspēka problēma mazumtirdzniecībā ir diezgan liela. Un tas attiecas uz visiem. Tik intensīvas kampaņas medijos, lai piesaistītu darbiniekus... es neatceros, kuru gadu vēl tā ir bijis. Pašapkalpošanās kases, protams, šo situāciju atvieglo,» piebilda Turlais.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka «Rimi Latvia» pērn strādāja ar 740,966 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,2% vairāk nekā 2013.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga teju divas reizes un sasniedza 23,643 miljonus eiro.

«Rimi Latvia» vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas mazumtirdzniecības koncernam «ICA Group» piederošais «ICA Baltic». 2014.gada beigās «Rimi Latvia» Latvijā apsaimniekoja 112 veikalus, no tiem 24 bija hipermārketi, 40 - lielveikali, bet 48 zemo cenu veikali «Supernetto».

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu