30 Latvijas skolās desmitajā klasē pērn nemācījās neviens skolēns (4)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajā mācību gadā 30 Latvijas skolās desmitajā klasē nemācījās neviens skolēns, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

No šādām skolām 11 atradušās Rīgā.

Seile norādīja, ka desmitās klases atvēršanai novadu skolās vajadzētu būt 12 bērniem, bet lielāko pilsētu skolās - 18 līdz 22 bērniem.

«Vēlos vērst uzmanību, ka šobrīd, runājot par nepieciešamību vērtēt, cik lielas vidusskolas Latvijā varam atļauties, jādomā par to, lai varētu nodrošināt arī kvalitāti,» sacīja Seile.

Aģentūra BNS ziņoja, ka ņemot vērā, ka Izglītības un zinātnes ministrija paralēli jaunajam pedagogu darba samaksas modelim, strādā pie grozījumiem, kas nosaka, ka vidusskolas klasi var atvērt sākot no 12 skolēniem, pēc modeļa ieviešanas pašvaldībām varētu nākties slēgt aptuveni 80 vidusskolas. To intervijā aģentūrai BNS pastāstīja izglītības un zinātnes ministres Seiles padomnieks rīcībpolitiku ieviešanas jautājumos Kaspars Bērziņš.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu