Uz sabrukšanas robežas Latvijā ap 60 tiltu (88)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēdējos piecos gados Latvijas ceļu un tiltu rekonstruēšanai atvēlēta tāda summa, kāda būtu nepieciešama katru gadu. Ja no augšpuses tilti izskatās salīdzinoši labi, tad no apakšas burtiski brūk pa gabaliem, ziņo TV3 ziņas. 

Ceļu būvnieki šodien mediju pārstāvjus aicināja paskatīties uz tiltiem no cita, proti, zemāka leņķa. Kā izrādās, uz sabrukšanas robežas Latvijā ir tuvu pie 60 tiltiem.

Pēc Latvijas Valsts ceļu datiem, katru gadu auto ceļu uzturēšanai nepieciešami 138 miljoni eiro, tā vietā piešķirot par 20, 30 miljoniem, piecos gados izveidojies 690 miljonu eiro deficīts. Lielākās bažas ir tieši par vietējiem un reģionālajiem ceļiem, jo tiem Eiropas finansējumu piesaistīt ir visgrūtāk - pat neiespējami.

Zemnieku Saeima sola vērsties valdībā ar saviem priekšlikumiem situācijas uzlabošanai. Ceļu būvnieki priecājās, ka beidzot ir ministrs, kurš nebaidās pateikt patiesību - ceļi brūk ātrāk nekā spējam tos atjaunot.

Komentāri (88)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu