Zatlers prognozē, ar ko beigtos Āboltiņas mēģinājums kļūt par premjeri (200)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Vienotības» līderes Solvitas Āboltiņas mēģinājums kļūt par valdības vadītāju būtu viņas politiskās karjeras beigas, šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» izteicās bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Viņš pauda absolūtu pārliecību, ka valstī ir beigušies laiki, kad viena vai dažu cilvēku dēļ tika pakārtota visa politika. «Es esmu pārliecināts, ka tas nav iespējams, jo pat tad, ja tiks mēģināts to darīt, tās būs pašas [«Vienotības«] līderes politiskās karjeras beigas. Diez vai viņa ies uz pašnāvību,» domā eksprezidents.

Kopumā pašreizējo valdību Zatlers vērtē kā stabilu, jo alternatīvu koalīcijas modeļu pašreizējā Saeimā faktiski neesot. «Viss alternatīvais ir šūts ar plāniem diedziņiem, un diez vai kāds no šiem trīs valdību veidojošo partiju līderiem lems par lielākiem satricinājumiem nekā viena diskusija vai skarbs strīds pie koalīcijas iekšējā galda,» uzskata bijušais Valsts prezidents.

Pēc viņa domām, valdības stabilitāti apstiprina arī tas, ka publiski nav izskanējis neviens arguments, kāpēc uzskatīt, ka pašreizējā Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ir strādājusi slikti un viņai no amata būtu jāiet prom. «Šobrīd valdība var krist tikai tad, ja uz Straujumu izdarīs kādu ļoti, ļoti lielu spiedienu. Vai partijai, kuras premjere ir Straujuma, tātad «Vienotībai», tas ir izdevīgi? Noteikti nē. Lai viņa [«Vienotība«] paskatās uz saviem reitingiem,» izteicās Zatlers.

Kā ziņots, runas par valdības stabilitāti kļuva aktuālas pēc tam, kad nacionālā apvienība «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK abiem pārējiem valdības koalīcijas partneriem nevēlējās piekāpties bēgļu jautājumā un pat sāka vērtēt iespēju valdības lēmumu par bēgļu uzņemšanu apstrīdēt Satversmes tiesā, kā arī piedalījās pret minēto lēmumu vērstā piketā pie Ministru kabineta ēkas.

Tikmēr Āboltiņa apliecināja, ka gadījumā, ja kristu Straujumas valdība, viņa varētu būt nākamā «Vienotības» premjera amata kandidāte. Politiķe atzina, ka teorētiski valdība varētu krist cīņās par nākamā gada valsts budžetu. Āboltiņa gan uzsvēra, ka «Vienotība» apzinās savu atbildību un pati savu valdību negāzīs.

Pēc 10.augusta koalīcijas padomes sēdes Straujuma paziņoja, ka, lai arī valdošās koalīcijas partneriem pēdējā laikā bijušas domstarpības dažādos jautājumos, tie turpinās darbu, cerot atrisināt nesaskaņas.

Komentāri (200)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu