Apollo iesaka: Rīgas svētku pēdējā diena - kas noteikti jāredz (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šodien, 16.augustā rit Rīgas svētku pēdējā diena. Kas šodien noteikti jāapskata? Esam apkopojuši ceļvedī.

Daugavas folkfestivāls un senās Rīgas kuģi

Foto: Evija Trifanova /LETA
  • Kur: Spīķeru kvartālā
  • Cikos: 12:00-22:00

Festivāls Daugavas krastā Spīķeros pulcēs gan zināmas, gan mazāk pazīstamas grupas no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas, bet to ieskandinās SIA «Latvijas koncerti» veidotais koncertuzvedums bērniem «Kā zvēri Daugavu raka». Tajā mazie apmeklētāji varēs iejusties latviešu tautas pasakā, kurā stāstīts par to, kā pēc Dieviņa vēlējuma zvēri, putni un zivis raka Daugavu. Pasaku mūzikā izstāstīs Ilga Reizniece (balss, vijole), Laima Jansone (kokle), Krišjānis Bremšs, (sitaminstrumenti), Andris Grunte (kontrabass), vokālās studijas «Knīpas un knauķi» mazie dziedātāji, kā arī Latvijas Universitātes deju ansambļa «Dancītis» mazie dejotāji. Mazie skatītāji un klausītāji tiksies ar putniem, zaķi un lapsu, lāci un vilcēniem, jo daudzi jau gribēs upi rakt. Taču ne visiem Daugavas racējiem darbiņš ies no rokas … Muzikālajā uzvedumā mīsies dziesmas un dejas, bet kādā svarīgā brīdī arī klausītājiem būs jāpieliek savas balsis, lai Daugavu kopīgiem spēkiem izraktu plašu un varenu.

Koncertu cikls «Dziesmu tilti no sirds uz sirdi»

  • Kur: «Origo Summer Stage» Stacijas laukumā 2
  • Cikos: 12:00-17:00

Dziesmu tilti tiks celti starp paaudzēm, uz skatuves kāps gan bērnu, jauniešu, gan pieaugušo un senioru mākslinieciskie kolektīvi. Iemīļotie bērnu ansambļi «Knīpas un Knauķi», «Poppy», «Podziņas», «Tu un es», šarmanto vecmāmiņu ansamblis «Krētas freskas» un daudzi citi. Koncertā dzirdēsiet arī koncerta programmu «Dziesmu spēks», kur kopā ar pavadošo grupu uzstāsies Rīgas pilsētas bērnu vokālās grupas. Koncerta īpašais viesis, dziesminieks, populārās dziesmas «Uzsniga sniedziņš balts…» autors - Āris Ziemelis ar ģimeni. Koncerta noslēgumā Jeļenas Švilpes dziesmu cikls «Oda Rīgai» ar ansambļu un solistu piedalīšanos. Koncerta vadītāji Zoja Heimrāte un Arnis Miltiņš.

Airēšanās svētki «Nāc un airē!»

  • Kur: Pilsētas kanālā pie Latvijas Nacionālās operas
  • Cikos: 16:00-19:00

Airēšanas svētki «Nāc un airē!» ir ikgadējas airēšanas sacensības Rīgas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, kuras šogad notiks jau divpadsmito reizi.

Sacensībās, kā katru gadu, piedalīsies arī to organizatori – pasaules čempions Jefimijs Klementjevs, Olimpiskais čempions Ivans Klementjevs un pasaules čempione Aleksandra Klementjeva, kā arī daudzi citi airēšanas sporta profesionāļi un vienkārši entuziasti.

Ekskursija ar retro tramvaju

Foto: Edijs Pālens/LETA
  • Kur: Pieturā «Ausekļa iela» (6.tramvaja galapunkts)
  • Cikos: 10:45-12:30

Svētku dienās Retro tramvajs piedāvā gida bezmaksas pakalpojumu. Brauciena laikā gids stāstīs par maršruta «Ausekļa iela – Mežaparks» apkārtnē esošajiem kultūrvēsturiskajiem objektiem, Rīgas tramvaja vēsturi, Retro tramvaja tapšanu.

Biļetes jāiegādājas pie tramvaja vadītāja un tās ir derīgas līdz maršruta galapunktam. Viena brauciena biļetes cena ir EUR 2.00.

Rīgas ostas gadsimtu stāsti

  • Kur: Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā
  • Cikos: 11:00-17:00

Senās ostas pilsētas Rīgas Daugavas upes krastos vienmēr satikušies ļaudis no visas pasaules – gan tirgojoties, gan viens otru bagātinot ar savu pieredzi, zināšanām un kultūras tradīcijām. Rīgas osta visos laikos bijusi pilsētas attīstības dzinējspēks.

Ikviens rīdzinieks un Rīgas viesis Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja pasākumā, dodoties ceļojumā pa Rīgas gadsimtiem un piedaloties muzeja programmas aktivitātēs, gūs iespēju ar prieku izzināt, uzzināt, atpūsties, baudīt, satikties.

Lielo leļļu un talismanu svētki

  • Kur: Esplanādē - 11.novembra krastmalā
  • Cikos: 11:00-14:00

Jau sesto gadu «Rīgas svētku 2015» programmas ietvaros Rīgā notiks Lielo leļļu un talismanu svētki. Pasākuma centrālais notikums būs Lielo leļļu un talismanu svētku gājiens no Esplanādes uz 11. novembra krastmalu. Pasākuma laikā tiks noskaidrots Latvijas gada talismans – lielā lelle.

Lielo leļļu un talismanu svētki ir Latvijā vienīgais pasākums, kurā vienuviet iespējams sastapt tik daudz lielās lelles un talismanus. Dalībnieku daudzveidība aizvadīto gadu laikā pasākumā ir bijusi ļoti plaša un daudziem apmeklētājiem tikšanās ar šiem tēliem Lielo leļļu un talismanu svētkos ir viens no gaidītākajiem vasaras notikumiem.

Ielu cirka mākslinieku priekšnesumi

Foto: Ieva Čīka/LETA
  • Kur: Esplanādē
  • Cikos: 13:00-15:50

Jautras un izklaidējošas ielu cirka izrādes Prāgas un Espo mākslinieku izpildījumā aicina Rīgas svētku apmeklētājus piedzīvot īstus brīnumus. Priekšnesumus sniegs ielu cirka trupa «Cluncer Circus» (Somija), pieredzes bagātais Čehijas cirka mākslinieks Ati un viņa dibinātais «Cirque Garuda» (Maģiskais cirks)

Sīkāks info: http://www.rigassvetki.lv/

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu