Šakiras nedienas ar dziesmu «Loca» beidzot galā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmdien ASV tiesa izbeidza par kolumbiešu dziedātājas Šakiras 2010.gada hitu «Loca» ierosināto plaģiātisma lietu, jo tai iesniegtais «oriģināls» izrādījies viltojums.

«Tiesā tika iesniegts viltojums,» sacīja ASV apgabaltiesas tiesnesis Elvins Helleršteins.

Pagājušā gada augustā Šakiras hits un dominikāņu repera «El Cata» dziesmas tika atzītas par plaģiātiem Ramona Ariasa Vaskesa sacerējumam «Loca con su Tiguere», kas it kā esot iznācis 90.gadu beigās.

Taču pirmdien Helleršteins atsaucās uz jauniem «pārliecinošiem un būtiskiem pierādījumiem», ka Ariasa Vaskesa audiokasete, uz kuras tika balstīta apsūdzība, tomēr neesot ierakstīta 1998.gadā.

Uz kasetes vāciņa ir fotogrāfija ar pieaugušu vīrieti vārdā Hoans Gonsaless. Taču vāciņa modelis dzimis 1989.gadā, tātad 1998.gadā būtu bijis deviņus gadus vecs zēns.

Pārējās dziesmas audiokasetē kāda dominikāņu grupa sacerējusi laikā no 2008. līdz 2009.gadam, norāda Helleršteins.

Kā jau ziņots, 2012.gadā Ariasu Vaskesu pārstāvošais uzņēmums «Mayimba Music» uzsāka tiesvedību pret ierakstu kompāniju «Sony».

«Mēs esam ļoti apmierināti un pateicamies «Sony» un īsto autoru «El Cata» un Šakiras vārdā,» pēc lēmuma paziņošanas sacīja ierakstu kompānijas advokāts Berijs Slotniks.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu