Deivids Gilmors: «Pink Floyd» laiks ir beidzies (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Britu mūziķis Deivids Gilmors paziņojis, ka leģendārās rokmūzikas grupas «Pink Floyd» laiks esot beidzies.

«Man pietiek. 48 gadus esmu bijis grupā «Pink Floyd» - daži no tiem bija vēl sākumā, kopā ar Rodžeru [Votersu],» viņš teica intervijā žurnālam «Classic Rock Magazine». «Tie gadi, ko tagad atceras kā mūsu slavas zenītu, par 95% bija muzikāli piepildīti, priecīgi un pilni smieklu. Es negribu ļaut atlikušajiem pieciem procentiem aptumšot mūsu ilgi un fantastiski kopā pavadīto laiku.»

«Taču tas laiks ir beidzies. Tas ir beidzies. Nebūtu patiesi to darīt no jauna,» uzskata Gilmors.

Grupu «Pink Floyd» 1965.gadā nodibināja Sids Barets, Niks Meisons, Rodžers Voterss un Ričards Raits. Gilmors pievienojās grupai 1967.gadā, bet gadu pēc tam no tās aizgāja Barets.

Barets aizgāja mūžībā 2006.gadā, bet 2008.gadā nomira Raits.

«Nebūtu pareizi to darīt bez Rika [Raita],» uzskata Gilmors. «Es negribu pie tā atgriezties. Es negribu spēlēt stadionos ar «Pink Floyd» nosaukumu.»

«Es saprotu, ka daudzi cilvēki vēlas redzēt uzstājamies leģendu, kas bija «Pink Floyd», bet baidos, ka tā nav mana atbildība. Tā ir tikai popgrupa. Man tas nav vajadzīgs. Es neesmu kautrīgs vai stūrgalvīgs - man vienkārši šķiet, ka savā vecumā man jādara tas, ko pats visvairāk vēlos,» norāda 69 gadus vecais Gilmors.

Pagājušā gada novembrī iznāca «The Endless River» - grupas pirmais albums 20 gadu laikā. Dubultajā albumā iekļautas 18 iepriekš nedzirdētas dziesmas. Tas izveidots no 1993.gadā ierakstītā materiāla albumam «The Division Bell». Kopējais audioieraksta garums bija 20 stundas, bet no tā tika atlasītas labākās dziesmas, kas līdz šim nav tikušas izdotas.

Tolaik atlikušie grupas dalībnieki pieļāva, ka varētu izdot vēl citus «Pink Floyd» ierakstus.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu