Kas notiks ar bēdīgi slaveno Pistoriusu pēc iznākšanas no cietuma? (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par netīšu slepkavību notiesātajam Dienvidāfrikas protēžu skrējējam Oskaram Pistoriusam, kad viņš nākošajā nedēļā tiks izlaists no cietuma, visdrīzāk būs jānēsā elektroniskā aproce, vēsta «Mail Online». 

Par savas draudzenes Rēvas Stēnkampas nogalināšanu sportists apcietinājumā aizvadījis nepilnu gadu. Sportists esot «ideāls jaunās sistēmas» kandidāts. Tādējādi tiktu ieekonomēta valsts nauda un atbrīvota vieta jau tā pārpildītajā Dienvidāfrikas cietumā.

Viena no lietām, kas jāatrisina cietuma vadībai - jāsaprot, kurā vietā notiesātajam šo aproci uzlikt, jo parasti tā tiek novietota ap potīti.

Nogalinātās Rēvas Stēnkampas ģimene šiem jaunumiem izrādījusi pretestību. «Es nedomāju, ka tā ir laba ideja - ļaut viņam tik ātri atgriezties sabiedrībā. Viņš nošāva manu meitu caur durvīm, kur viņai nebija iespēja pakustēties vai aizstāvēties. Viena no lodēm izšķaidīja viņai smadzenes. Tas ir pretīgi, ko viņš viņai nodarīja. Ar desmit mēnešiem ir par maz,» sacījusi modeles māte Džūna.

Pēc iziešanas no cietuma sportistam var nākties kādu laiku pildīt arī dažādus sabiedriskos darbus, piemēram, sabiedrisko vietu uzkopšanu. Tomēr, visticamāk, šāds lēmums netiks pieņemts, ņemot vērā sportista lielo atpazīstamību. Tas piesaistītu lielu fanu un preses uzmanību.

Tikmēr sportista advokāts sacījis, ka Pistoriuss būtu ieinteresēts strādāt ar bērniem.

Pistoriusa vecmāmiņa teikusi, ka sportists no cietuma netiks sagaidīts ar ballīti. «Kas tur ko svinēt?» sacījusi 91 gadu vecā kundze.

Tikmēr sportista tante ieplānojusi nelielu ģimenes atkalsatikšanās pasākumu, kurā netiktu lietots alkohols, jo Pistoriusam liegtas jebkāda veida apreibinošas vielas. Narkotiku un alkohola dēļ apmeklējot klubus un ballītes, sportistam agrāk bijušas nepatikšanas.

Pēc iznākšanas no cietuma sportists dzīvošot pie sava onkuļa. Mājā ir pieejama arī trenažieru zāle, taču Pistoriusam ir liegts piedalīties nākošā gada paraolimpiskajās spēlēs. Tomēr viņš varētu startēt olimpiskajā spēlēs Tokijā, kas norisināsies 2020. gadā.

Sprinteris cietumā veiksmīgi pabeidzis vairākus rehabilitācijas kursus, tajā skaitā izgājis arī dusmu terapiju. Tomēr arī pēc iznākšanas no cietuma viņš turpināšot apmeklēt speciālistus, kuri izteikuši raizes par viņa cīņu ar depresiju.

Cietuma videokamerās nofilmēts Pistoriuss spēlējam futbolu un vīrieša izskats bijis dramatisks. Viņš izskatījies ārkārtīgi tievs. Sportists atteicies ēst cietuma ēdienu, jo baidījies, ka varētu tikt noindēts.

Jau vēstīts, ka sportists ir notiesāts par savas draudzenes modeles Rēvas Stēnkampas nogalināšanu. Viņš vairākas reizes caur tualetes durvīm sašāva draudzeni un apgalvo, ka noturējis viņu par zagli, kas ielauzies mājās. Incidents notika 2013.gada Valentīna dienas agrā rīta stundā.

Pēc sestās daļas cietumsoda izciešanas Pistoriuss varēja lūgt pirmstermiņa atbrīvošanu.

Prokuratūra ir iesniegusi apelāciju, pieprasot, lai Pistoriuss tiktu tiesāts par tīšu slepkavību.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu