Trešo dienu turpinās sarunas starp Korejām; saspīlējums turpina pieaugt (37)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lai arī sarunas starp Dienvidkoreju un Ziemeļkoreju turpinās jau trešo dienu, abas konfliktā iesaistītās puses gatavojas iespējamām militārām sadursmēm, jo saspīlējums abu valstu starpā turpina pieaugt, vēsta ārvalstu mediji.

Augsta līmeņa sarunas starp abām valstīm norisinās Panjamunas ciematā, kas atrodas Korejas demilitarizētajā zonā. Sarunas, kuras sākās jau sestdien, turpinājās visu svētdienas nakti, un tās netiek pārtrauktas arī pirmdien.

«Delegāti ilgas stundas mēģina rast atrisinājumu kritiskajai situācijai, taču pagaidām abas puses neizrāda vēlmi piekāpties,» norādījusi amatpersona, kura piedalījusies sarunās.

Dienvidkorejas galvenā prasība ir atvainošanās no Ziemeļkorejas par uzbrukumu dienvidkorejiešu karavīriem. Savukārt Ziemeļkoreja norādījusi, ka tā vēlas, lai Dienvidkoreja izbeidz propagandas izplatīšanu ar skaļruņiem. Dienvidkorejas pārstāvji norādījuši, ka propagandas izplatīšana tiks izbeigta, kad Ziemeļkoreja atvainosies, taču Ziemeļkorejas pārstāvji atteikušies no šādas idejas.

Tikmēr abu Koreju armijās ir izsludināta paaugstināta kaujas gatavība, un Ziemeļkoreja pastiprina bruņojuma koncentrāciju pie robežas ar Dienvidkoreju. Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns jau iepriekš norādījis, ka Dienvidkorejas kopējās mācības ar ASV praktiski ir «kara pieteikums» Ziemeļkorejai, un Dienvidkorejas izplatītā propaganda situāciju padara vēl sarežģītāku.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu