Benedikts Kamberbačs izpelnās labas atsauksmes par Hamleta lomu (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu aktieris Benedikts Kamberbačs saņēmis labas atsauksmes par galveno lomu jaunākajā «Hamleta» iestudējumā Londonā.

Otrdienas vakarā pirmizrādi vēroja Kamberbača ģimene, kā arī aktieri Marks Geitiss, Mārtins Frīmens, Luīze Brīlija un Dens Stīvenss.

«Es zināju, ka viņš ir uz to spējīgs,» teica Geitiss. «Mēs ļoti lepojamies un esam sajūsmā!»

Tikmēr Kamberbača māte, aktrise Vanda Ventema, raksturoja dēlu kā «sasodīti labu Hamletu».

Režisores Lindsijas Tērneres izrādes laikā Kamberbačs vairākas reizes nomaina skatuves tērpus. To vidū ir purpursarkana militāra stila žakete, T-krekls ar Deivida Bovija portretu un jaka ar kapuci. Pirmajā ainā Kamberbača atveidotais varonis uz veca gramofona klausās džeza mūziķa Neta Kinga Kola ierakstu «Nature Boy».

Izrādē bez Kamberbača spēlē tādi aktieri kā Kīrans Hainss, Anastasija Hila, Leo Bils un Šāna Brūka.

Teātra kritiķi galvenokārt publicējuši pozitīvas atsauksmes. Laikraksts «The Daily Telegraph» piešķīris iestudējumam četras zvaigznes. «Patiesību sakot, Kamberbačs ir spīdošs piecu zvaigžņu vērts Hamlets, kurš iesprostots trīs zvaigžņu izrādē,» raksta kritiķis Dominiks Kavendišs.

Vietne «Whatsonstage.com» arī novērtēja izrādi ar četrām zvaigznēm. Kamberbača monologi bijuši «pirmšķirīgi, aktuāli, inteliģenti un koncentrēti», norāda žurnālists Maikls Konevejs.

Taču laikraksta «The Guardian» kritiķis Maikls Bilingtons izrādei devis tikai divu zvaigžņu vērtējumu. «Kamberbačs apspēlē Hamleta dziļo piedienīgumu. Taču viņš būtu varējis sniegt daudz vairāk, ja vien viņu neierobežotu nomācoša izrāde, kurā vizuālie efekti ir svarīgāki par naratīva viengabalainību un varoņu rakstura atklāšanu,» viņš uzsver.

Kamberbača iepriekšējā teātra loma bija 2011.gada Karaliskā Nacionālā teātra izrādē «Frankenšteins», kuras režisors bija Denijs Boils. Kamberbačs par lomu tika apbalvots ar Olivjē balvu.

«Hamlets» ar Kamberbaču galvenajā lomā līdz 31.oktobrim būs skatāms «Barbican» centrā Londonā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu