Ņemcova meitai ieteikts «klusēt» un draudēts ar «visai nopietnām nepatikšanām» (101)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Lielas Krievijas valsts kompānijas vadītājs, kurš agrāk bijis pazīstams ar nogalināto Krievijas opozicionāru Borisu Ņemcovu, ieteicis politiķa meitai Žannai Ņemcovai klusēt un «neuzpūst» jautājumu par iespējamajiem slepkavības pasūtītājiem, vēsta Krievijas medijs «Rosbalt».

Ņemcovas saruna ar Krievijas valsts uzņēmuma vadītāju bijusi visai nepatīkama, un šis cilvēks, kura vārdu «Rosbalt» neatklāj, ieteicis Ņemcovai samierināties ar to, ka ir arestēti visi iespējamie slepkavības izpildītāji. Tāpat nogalinātā opozicionāra meitai ieteikts «klusēt un neizdarīt spiedienu uz izmeklēšanu», nākot klajā ar saviem pieņēmumiem par «pasūtītājiem no Čečenijas».

Izdevuma avots devis mājienus, ka Ņemcovai piedraudēts ar «visai nopietnām nepatikšanām no tiesībsargājošajām iestādēm», ja viņa turpinās pati meklēt taisnību tēva slepkavības lietā, taču Ņemcova atteikusies no idejas pārtraukt iesākto.

Krievijas politiskās elites vidū neapmierinātību arī izraisījis fakts, ka Ņemcova, zaudējusi cerības atrast īstos slepkavības pasūtītājus, plāno vērsties pēc palīdzības Eiropas Drošības un Sadarbības organizācijā (EDSO) vai Apvienoto Nāciju organizācijā, pieprasot starptautisku izmeklēšanu.

Ņemcova uzskata, ka Krievijas izmeklētāji neefektīvi izmeklē viņas tēva slepkavības lietu, kategoriski atsakoties pārbaudīt Čečenijas amatpersonas, to vidū Čečenijas prezidentu Ramzanu Kadirovu.

Iepriekš vēstīts, ka 27.februārī Maskavas centrā tika nogalināts Krievijas opozīcijas politiķis Boriss Ņemcovs. Krievijas izmeklētāji izvirzījuši pieciem cilvēkiem, taču tiek izteiktas šaubas, vai šie cilvēki ir pastrādājuši šo noziegumu.

Komentāri (101)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu