Lai sagatavotu bērnu jaunajam mācību gadam, vecāki labprāt tērētu vairāk (13)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

„Kā noskaidrojās mazumtirgotāja ELVI rīkotajā aptaujā par iepirkšanās paradumiem pirms jaunā mācību gada – vairāk nekā puse respondentu jeb 60% atzīst – lai vienu bērnu pilnvērtīgi sagatavotu skolas gaitām, ir nepieciešams vairāk nekā 71 eiro. Tomēr tik lielu summu gatavs tērēt vien katrs trešais aptaujātais jeb 33%,” informē SIA „ELVI Latvija” komercdirektore Laila Vārtukapteine. „Turklāt, kā atzīst vecāki, vislielākie tēriņi, uzsākot jauno mācību gadu, ir tieši bērniem pirmajās klasēs, t.i., no 6 līdz 8 gadiem (šādu atbildi snieguši 43% respondentu).”

„Iegādājoties kancelejas preces, grāmatas, drēbes un apavus, protams, tiek ievērotas skolas prasības un ko pats vecāks uzskata par nepieciešamo – tā atbildējuši 52% aptaujas respondentu. Tomēr, kā liecina aptaujas rezultāti, tikpat svarīgs aspekts Latvijas pircējam ir zema cena – tam ir piekrituši 23% respondentu,” turpina L.Vārtukapteine.

Zinību diena ir svētki, ko īpaši atzīmē vairāk nekā puse aptaujas dalībnieku – 74%. 49% aptaujāto uz svinībām pulcēsies mājās, savukārt katrs trešais jeb 30% dosies uz kafejnīcu vai restorānu. „1.septembris ir gaiši svētki, kas saista ikvienu cilvēku – kāds šajā dienā uzsāk savas pirmās skolas gaitas, kāds turpina, bet kādai ģimenei tā iespēja sanākt visiem kopā,” komentē L.Vārtukapteine. Tāpat vairāk nekā puse (67%) aptaujas respondentu uzskata, ka 1.septembrim ir jābūt oficiālajai brīvdienai.

Neskatoties uz vasarīgajiem laikapstākļiem, daudzi pircēji ELVI labprāt laicīgi plānoja tēriņus, kas saistīti ar jauno mācību gadu – kancelejas preču pārdošanas apjomi veikalos ELVI jūlijā, salīdzinot ar jūniju, bija auguši 47% apmērā. „Tomēr lielākais pieprasījums pēc dažādām skolai nepieciešamajām precēm būs tieši šomēnes. Arī puse (55%) aptaujas dalībnieku atzinusi, ka iepirkšanās skolai galvenokārt norit augustā,” skaidro L.Vārtukapteine.

Vairāk informācijas par aptaujas, ko veica mazumtirgotājs ELVI laika posmā no 11. līdz 25.augustam, apzinot 349 respondentus, rezultātiem var skatīt šeit: www.visidati.lv/res/110189247354954/.

ELVI ir franšīze, kas vieno jau 53 Latvijas mazumtirgotāju – franšīzes ņēmēju -, kam pieder vairāk nekā 150 veikalu ELVI visā Latvijā. Šogad pašmāju zīmols „ELVI” atzīmē 15 gadu jubileju – pirmais veikals ELVI tika atvērts 2000.gadā Siguldā.

SIA „ELVI Latvija” ir zīmola ELVI turētāja un franšīzes devēja, kas nodrošina veikalu sekmīgu darbību, garantē mārketinga atbalstu, vienotu iepirkumu, IT nodrošinājumu, tirdzniecības atbalstu veikala iekārtošanas laikā un ikdienas darbā. ELVI tīkla apgrozījuma pieaugums 2015.gada pirmajos sešos mēnešos, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, pieauga par 14%.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu