Grupa «A-ha» izdos jaunu albumu (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Norvēģu grupa «A-ha» no jauna apvienojusies, lai izlaistu albumu ar jaunām dziesmām.

Grupa izbeidza darbību pēc pasaules koncertturnejas 2010.gadā. Solists Mortens Harkets, taustiņinstrumentālists Magne Furuholmens un ģitārists Pols Vāktārs-Savojs nodevās solo projektiem.

Taču grupa nolēma apvienoties uz diviem gadiem, lai sacerētu jaunu mūziku. «A-ha» desmitais albums «Cast In Steel» iznāks 4.septembrī, bet nākamgad grupa dosies jaunā pasaules koncertturnejā.

Šomēnes «A-ha» sniegs pirmo koncertu «Rock In Rio» mūzikas festivālā.

«Apbrīnojami, cik ātri mēs spējam atgriezties tajā pašā punktā, kurā bijām pirms grupas izjukšanas,» otrdien aģentūrai «Reuters» teica Harkets. «Mums bija laiks sagremot visu, mācīties no pieredzes un apdomāties, vai kaut ko varētu izdarīt labāk.»

Grupa «A-ha» dibināta 1982.gadā. Šogad aprit 30 gadi kopš debijas albuma «Hunting High and Low» iznākšanas. Visā pasaulē pārdoti desmit miljoni ieraksta kopiju.

«A-ha» populārākais hits ir «Take On Me», kas tika izdots 1985.gadā. «Mums bija jāsamierinās ar to dziesmu, jo kaut kādā ziņā tā bija stiprāka par mums. Tā nekur nepazūd. Mēs to esam spēlējuši līdz nāvīgam apnikumam, taču klausītāji vēlas dzirdēt vēl,» sacīja Harkets.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu