Aicina iepazīties ar interešu izglītības iespējām Rīgā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Sestdien, 5.septembrī, no plkst. 12.00 līdz 17.00 Vērmanes dārzā jau 16. gadu Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments organizē bērnu svētkus «Nāc un piedalies», aicinot bērnus, jauniešus un viņu vecākus iepazīties ar interešu un profesionālās izglītības iespējām galvaspilsētā, ko piedāvā Rīgas Interešu izglītības iestādes, sporta, mūzikas un mākslas skolas, kā arī biedrības, kas īsteno brīvā laika pavadīšanas iespējas bērniem un jauniešiem, portālu «Apollo» informēja Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra pasākumu koordinatore Santa Vancāne.

Paralēli pasākuma «Nāc un piedalies» aktivitātēm šogad Vērmanes dārzā notiks arī «Tēva dienas» svinības, tāpēc ikviena ģimene tiek aicināta pavadīt dienu kopā - iepazīsti, izzini, iesaisties!

Arvien biežāk ne tikai Latvijas mērogā, bet arī pasaulē izskan mūsu pašu interešu izglītības kolektīvu un audzēkņu vārdi - sasniegumi deju un dziesmu konkursos, sporta un šaha turnīros vai mākslas festivālos, visas šīs aktivitātes pulcē kopā radošus, talantīgus un mērķtiecīgus bērnus un jauniešus. Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra vadītāja Inga Cimiņa uzsver: «Interešu izglītība ir vērtība, kas ir saudzējama, saglabājama un attīstāma, jo, tajā iesaistoties, bērni un jaunieši var attīstīt kā savu emocionālo, tā intelektuālo pasauli. Nereti uzsāktais kādā pulciņā veicina tālākās profesijas izvēli».

Pasākumu laikā parka teritorijā varēs iesaistīties radošajās darbnīcās, spēlēs, sporta aktivitātēs, gūt informāciju un izvēlēties atbilstošu interešu vai profesionālās ievirzes programmu, pulciņus, grupas, studijas, kolektīvus, tāpat būs iespēja vērot krāšņu bērnu un jauniešu koncertu uz Vērmanes dārza estrādes skatuves.

Par savu dalību pasākumā parūpējušies arī Valsts drošības dienesti, kuri atgādinās bērniem, jauniešiem un viņu vecākiem par drošību uz ielas, mājās, skolā, stāstīs par savu ikdienas darbu un iesaistīs pasākuma apmeklētājus dažādās aktivitātēs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu