Aktrise Rēzija Kalniņa atgriezusies Dailes teātrī (97)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aktrise Rēzija Kalniņa atgriezusies Dailes teātrī un šajā sezonā spēlēs monoizrādē «Oskars un Rozā dāma», kuru iestudēs režisors Viesturs Meikšāns.

Šodien preses konferencē aktrise pauda prieku pēc divu gadu prombūtnes atgriezties Dailes teātrī un jēgpilni pavadīt laiku uz skatuves.

«Es esmu sieviete pusmūžā un nevēlētos attapties kā stāstā par Vinniju Pūku un saprast, ka esmu pazaudējusi jēgu,» klāstīja aktrise, norādot, ka jēgas meklējumi ir dziļi iekšēji un personiski.

Runājot par atgriešanos, aktrise uzsvēra, ka Dailes teātris ir viņas mājās. Kalniņa atklāja, ka viņu piesaistīja tieši plānotā monoizrāde, jo tā viņu esot ļoti uzrunājusi. «Sanāca tā, ka bija arī režisors, kurš šajā izrādē vēlas ar mani strādāt,» pastāstīja aktrise.

«Es ceru, ka tas turpināsies,» teica Kalniņa, komentējot turpmāko sadarbību ar teātri. Aktrise norādīja, ka viņai nākamajā sezonā paredzēta sadarbība ar režisoru Dž.Dž.Džilindžeru, kurš viņai sagādāšot pārsteigumus.

Rēzija Kalniņa lielu daļu savas karjeras strādājusi Latvijā, pārsvarā Dailes teātri. Pēdējos gadus viņa pavadījusi Krievijas pilsētā Novosibirskā, kur bija devusies līdzi savam vīram, Novosibirskas Operas un baleta teātra galvenajam diriģentam Aināram Rubiķim. Šajā teātrī Kalniņa strādāja kā režisore.

Komentāri (97)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu