«Baltās nakts» pasākumus šogad apmeklējuši aptuveni 40 000 interesentu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/Apollo

Mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts» pasākumus šogad apmeklējuši aptuveni 40 000 interesentu, un aktivitāte bijusi līdzīga kā iepriekšējos gadus, informēja «Baltās nakts 2015» komunikācijas vadītāja Linda Vītola-Barānova.

Lielākā apmeklētāju interese bijusi par objektiem, kas atradās Vecrīgā. Uz šo objektu apskati arī veidojās garākās interesentu rindas. Tālākajos «Baltā nakts» apskates objektos, kas atradās ārpus Vecrīgas, rindas neveidojās, jo tie bija izvietoti salīdzinoši lielās telpās, informēja Vītola-Barānova.

Skatītākie «Baltā nakts» objekti bija ārvalstu projekts Doma laukumā «Gaismas milži pilsētvidē», ko piedāvāja lielformāta gaismas leļļu teātris «Dundu» no Štutgartes. Tāpat apmeklētāju vidū iecienīts bija nepieradinātās mūzikas festivāls «Skaņu mežs» Anglikāņu baznīcā, kas piedāvāja gan muzikālus priekšnesumus, gan īsfilmas. Apmeklētājos lielu interesi raisīja arī dažāda formāta koncerti, performances, darbnīcu un laikmetīgās mākslas izstāde, kuru piedāvāja laikmetīgās mākslas festivāls «Survival K(n)it 7», informēja Vītola-Barānova.

Pēc organizatoru novērojumiem, ap plkst.3, kad lielākā daļa objektu jau gatavojās savu darbību noslēgt, apmeklētākajos no tiem joprojām veidojās cilvēku rindas.

Kopumā organizatori ar pasākuma norisi ir apmierināti, uzskatot, ka šogad apskates objektu izvietojums bija daudz koncentrētāks kā ierasts, nebija tik daudz tālo objektu. Tāpat arī laikapstākļi īpaši neietekmēja «Baltās nakts» norisi.

Kā ziņots, «Baltā nakts» šogad norisinājās jau desmito reizi. Šogad tā notika naktī no 5.septembra uz 6.septembri. Par foruma programmas vadmotīvu šogad bija izvēlēta gaismas tēma, tā atbalstot ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) izsludināto Gaismas un gaismas tehnoloģiju gada ideju.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu