Krievija par Ņemcova slepkavības motīvu grasās atzīt «personīgu atriebību» (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komiteja apņēmusies līdz gada beigām pabeigt opozīcijas līdera Borisa Ņemcova slepkavības izmeklēšanu. Slepkavības pamatversija, visticamāk, būs «personīga atriebība» politiķim par atbalstu franču satīras žurnāla «Charlie Hebdo» žurnālistiem, atsaucoties uz informētiem avotiem, trešdien vēsta laikraksts «Kommersant».

«Es pagaidām redzu trīs attīstības scenārijus,» sacīja advokāts Vadims Prohorovs. «Pasūtītājus var atlikušajā laikā noskaidrot un aizturēt vai arī nodalīt viņu krimināllietu atsevišķā lietā. Vissliktākais variants - ja jau arestētie izpildītāji tiks atzīti vienlaicīgi par slepkavības organizētājiem un pasūtītājiem. Šādu lēmumu mēs, protams, pārsūdzēsim.»

Kā norāda avoti, izmeklētāji, visticamāk, īstenos tieši trešo variantu.

Policija arestējusi personas, kuras tiek turētas aizdomās par slepkavības pastrādāšanu, bet tās pasūtītāju nav identificējusi.

Ņemcova slepkavības lietā ir arestēti pieci cilvēki, arī bijušais Čečenijas Iekšlietu ministrijas bataljona «Sever» karotājs Zaurs Dadajevs. Izmeklētāji uzskata, ka Dadajevs ir tiešais slepkavības izpildītājs.

Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs sacījis, ka bijis satriekts par Dadajeva arestu, kurš bijis «viens no drosmīgākajiem un vērtīgākajiem pulka karavīriem».

Saistībā ar Ņemcova slepkavību federālajā meklēšanā izsludināts bijušais bataljona «Sever» virsnieks Ruslans Geremejevs.

Laikraksts «Novaja Gazeta» augustā ziņoja, ka Geremejevs pametis Krieviju konspiratīvas čečenu delegācijas sastāvā, kas martā izlidojusi uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Advokāts Prohorovs ir pārliecināts, ka Ņemcovs tika nogalināts savas opozicionārās darbības dēļ, bet Geremejevs, ja viņš tiks aizturēts, varētu izmeklētājus aizvest līdz slepkavības pasūtītājiem.

Boriss Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā uz tilta Maskavas centrā līdzās Kremlim.

Opozīcijas atbalstītāji vainojuši Kremli Ņemcova slepkavībā, bet Krievijas varasiestādes kategoriski noliedz jebkādu saistību ar šo lietu.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu