Rīgā svinēs Raiņa un Aspazijas jubileju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mazajā ģildē šomēnes notiks divas lekcijas-performances, svinot Raiņa un Aspazijas 150.jubileju, aģentūru LETA informēja Mazās ģildes projektu vadītāja Linda Āboliņa.

Pasākumos, kas notiks 15.septembrī un 20.septembrī plkst.18, uzmanība tiks pievērsta dažādiem interesantiem aspektiem rakstnieku dzīvē.

Aspazija un Rainis ir vienas no lielākajām personībām latviešu literatūrā. Abi ir ļoti daudzpusīgi, savos darbos aptvēruši plašu ideju spektru un atstājuši ļoti lielu literāro mantojumu, tāpēc nereti, lai iepazītu šīs latviešu kultūras figūras, starp faktiem jāveido sava interpretācija par to, kas īsti un kādi viņi bija.

15.septembrī Mazajā ģildē notiks lekcija-performance «Aspazija un Rainis. Gals un sākums», kurā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kur sākas un beidzas viņu pašu raksturs, ietekme vienam uz otru, kā ritēja viņu dzīve, bet 22.septembrī notiks lekcija-performance «Aspazija un Rainis. Vēstules», kurā teatrāla priekšnesuma veidā caur vēstulēm tiks rekonstruēts Rainis gan kā cilvēks, gan literāts, gan sabiedriski politiskais darbinieks.

Lekcijas-performances vadīs Rīgas Centrālās bibliotēkas pārstāves un Dramaturgu teātra 2.studijas aktrises Renāte Krūma un Anita Matisone-Ozola. Muzikālu papildinājumu sniegs jauno dziesminieku duets Anita Zambare un ģitārists Helvijs Kārkliņš, kuri sevi veiksmīgi parādījuši dažādos koncertos, tostarp arī pagājušajā gadā notikušajā festivālā «Bardu rudens».

Abas lekcijas-performances ir noslēdzošie pasākumu cikla «Spēlēju, dziedāju» notikumi, kas tiek rīkoti, svinot Aspazijas un Raiņa apaļo gadskārtu. Šo pasākumu mērķis ir iepazīstināt ar Latvijas kultūras personībām, veicināt Rīgas jauniešu izpratni par kvalitatīviem brīvā laika pavadīšanas veidiem, kā arī saglabāt kultūras mantojumu, apkopojot un popularizējot interesantākos faktus un darbu fragmentus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu