Itāļu un ķīniešu ārsti gatavojas veikt pirmo galvas transplantāciju (88)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ex_magician, CC BY-SA 2.0

Itālijas un Ķīnas medicīnas darbinieku komanda plāno veikt pirmo pasaulē galvas transplantācijas operāciju, raksta interneta medijs «The Local».

Rens Ksiaopings (Ren Xiaoping) kopā ar itāļu ķirurgu Serdžio Kanavero (Sergio Canavero) cer kopā tuvāko divu gadu laikā veikt pirmo pasaules galvas transplantācijas operāciju. Tiesa, tas būs iespējams vien tad, ja sagatavošanās pētnieciskais darbs un testi noritēs saskaņā ar plāniem, R.Ksiakopings piebilst.

Par šo projektu sāka runāt publiski jau 2013.gadā, kad Kanavero paziņoja, ka šādu procedūru varētu veikt 2016.gadā.

Cilvēks, kurš ir piekritis brīvprātīgi piedalīties operācijā, ir 30 gadus vecs krievu izcelsmes vīrietis vārdā Valērijs Spiridonovs, kurš sirgst ar Verdniga-Hofmaņa sindromu. Tā ir progresējoša un neārstējama slimība, kura izpaužas kā pakāpeniska spinālo muskuļu atrofija.

Operācija varētu notikt Harbinas Medīcīnas universitātē Ķīnas Heilundzjanas provincē. R.Ksiaopings neatklāj, no kurienes tiktu ņemts donora ķermenis, un vai tas būtu ķīnietis.

Komentāri (88)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu