Jānis Skutelis: Latviešiem ir izsmalcināta humora izjūta (18)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Viens no nedaudzajiem profesionālajiem «stand-up comedy» pārstāvjiem Latvijā ir Jānis Skutelis. TVNET devās pie Jāņa ciemos, lai parunātu par to, kā tad latviešiem ir ar humora izjūtu un par jaunā komēdijas zīmola «Comedy KIT» radīšanu. Protams, intervijas laikā neiztikt bez jociņiem un smiekliem.

Vēl pirms intervijas sākuma, Jānis jau paspēja mūs sasmīdināt ar tik vienkāršu jautājumu, kā: «A cik ilgi būs?» Uzreiz tapa skaidrs, ka šī intervija būs gluži komiķa stilā - jautra, jauka un viegla.

Intervijas sākumā tika apspriesta jaunā komēdijas zīmola «Comedy KIT» radīšana. Pats Jānis skaidro, ka zīmols tika izveidots, jo juta tiešām nepieciešamību.

«Man likās, ka tas būs kaut kas izskaidrojošs un palīdzošs. Pagaidām nav,jo neviens nesaprot, kas tas, ellē, tāds ir. Principā, nekas nemainās, vienkārši jums ir jāatcerās, diemžēl, vēl viens vārds. Nu, ja jūs interesē komēdija!» tā jaunā zīmola radīšanu skaidro Skutelis. Proti, zem «Comedy KIT» zīmola jūs atradīsies gan «Karalisko improvizācijas teātri», gan «Pusnakts šovu septiņos ar Jāni Skuteli», gan stand-up comedy izrādes.

Jautāts par latviešu humora izjūtu, Jānis atbild: «Mums ir izsmalcināta humora izjūta! Iespējams, tā ir problēma... Sarežģītus jokus vajag, visādus baigi gudros.» Visbiežāk latviešu publika smejoties par citiem, kā arī dažkārt paši par sevi. Un par politiku!

Par saviem iecienītākajiem «joku dariem» Skutelis atzīst amerikāņu komiķus Louis C.K. un John Stewart, kā arī britu komiķus Jhon Oliver un Eddie Izzard. «Šie visi nosauktie ir tādi, kas ir ne tikai smieklīgi, bet viņiem ir kaut kas arī sakāms,» par komiķiem, kas iedvesmo viņu pašu, piebilst Jānis.

Par iedvesmošanos no citiem komiķiem, Jānis Skutelis skaidro pavisam vienkārši: «Tas stāts parasti jau ir tava personīgā pieredze un tavs personīgais skatījums uz pasauli, kas to padara smieklīgu. Ja tas tev neatbilst, tas vienkārši vairs nav smieklīgi.»

Savukārt par problēmu slēpšanu aiz smiekliem, Jānis stāsta, ka tā var būt tikai reālajā dzīvē. Uz skatuves - nē. Skatītāju priekšā nevar izlikties, jebkurā gadījumā kaut kas par sevi būs jāatklāj.

Intervijas noslēgumā runājām par jaunās sezonas mērķiem. Ja aizgājušajā sezonā kopā tika pulcēts 21551 skatītājs, tad šajā sezonā mērķis ir šo skaitli dubultot. « Četrdesmit trīs tūkstoši simtu otrais skatītāj, lūdzu, nāciet pie manis pēc balvas!» tā pirmo skatītāju, kas tiks apbalvots sezonas noslēgumā, aicina pieteikties komiķis Jānis Skutelis.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu