«Pasažieru vilciens» izsludina jauno vilcienu iepirkumu (58)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

AS «Pasažieru vilciens» izsludinājusi iepirkumu par 32 jaunu piepilsētas pasažieru elektrovilcienu un to uzturēšanai nepieciešamā aprīkojuma piegādi, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkums paredz vilcienu un to uzturēšanai nepieciešamā aprīkojuma piegādi, sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja personāla apmācību par vilcienu ekspluatāciju un uzturēšanu.

Uzvarētājam būs jāpiegādā arī vilcienu uzturēšanai nepieciešamā dokumentācija un rezerves daļu fonds.

Līguma darbības laiks paredzēts 36 mēnešus.

Iepirkuma procedūras rezultātā uzņēmums plāno iegādāties 32 jaunus vilcienu sastāvus, tādējādi palielinot gan vilcienu kursēšanas intensitāti, gan ievērojami uzlabojot pasažieru ērtības un komfortu.

Trīs gadu laikā, pēc jauna ritošā sastāva iegādes, elektrovilcienu braucienu skaitu PV plānots palielināt no 17 līdz 23,7 miljoniem. Uzņēmuma darbības stratēģija paredz, ka jauno vilcienu iepirkums ir tikai viens no uzdevumiem, kas jāīsteno, lai šo mērķi sasniegtu.

Interesenti pieteikumus konkursā var iesniegt līdz šā gada 30.oktobra plkst.10.

Sīkāku informāciju par jauno vilcienu iepirkumu PV plāno sniegt preses brīfingā šodien plkst.15 Turgeņeva ielā 14. Pasākumā piedalīsies PV valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns, PV valdes loceklis un finanšu direktors Māris Bremze un konsultējošā uzņēmuma SIA «Ernst & Young Baltic» direktors Nauris Kļava.

Jau ziņots, ka «Pasažieru vilciens» (PV) vēl augustā turpināja darbu pie jauno vilcienu iepirkuma specifikācijas izstrādes - gan tehniskajiem, gan finansiālajiem aspektiem.

PV sarunās ar «Latvijas Dzelzceļu» precizēja nepieciešamos vilcienu parametrus, kas saistīti ar infrastruktūru, konkrēti - elektrifikācijas procesiem un platformu izbūvi. Ilgtermiņā esot jāzina, kas būs un kādā mērā būs.

Kā ziņots, 2012.gada aprīlī PV un Spānijas ražotājs CAF parakstīja līgumu par jaunu vilcienu piegādi Latvijai. Vēlāk tika konstatēts, ka Nila Freivalda vadītās PV valdes parakstītais līgums neatbilst sākotnējam iepirkuma nolikumam, kādēļ var tikt apdraudēta Eiropas Savienības fondu finansējuma saņemšana šim darījumam. Vēlāk tika izsludināts jauns iepirkums toreizējā PV valdes priekšsēdētāja Arta Birkmaņa vadībā, taču arī tas netika realizēts, jo vilcieni izrādījās pārāk dārgi.

2014.gada jūlija sākumā PV izsludinātajā atklātajā konkursā par jaunu elektrovilcienu nomu uz 15 gadiem par uzvarētāju tika atzīts Šveices uzņēmums «Stadler Bussnang AG» («Stadler»). Dienvidkorejas uzņēmuma «Hyundai Rotem Company» iesniegto piedāvājumu iepirkumu komisija noraidīja, jo tas neatbilda iepirkumu nosacījumos definētajām kvalifikācijas prasībām.

Tomēr 2014.gada 23.jūlijā PV jaunā valde pieņēma lēmumu pārtraukt vilcienu iepirkuma procedūru, jo tās turpināšana neatbilda uzņēmuma interesēm un finansiālajām iespējām.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu