Dienvidkoreja brīdina par iespējamu Ziemeļkorejas provokāciju (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidkoreja otrdien brīdināja, ka satelīta raķetes palaišana Ziemeļkorejā tiks uzskatīta par ballistiskās raķetes izmēģinājumu un «nopietnu provokāciju», ar kuru tiktu pārkāptas ANO rezolūcijas.

«Katra ballistiskās raķetes palaišana Ziemeļkorejā ir nopietna provokācija,» sacīja Dienvidkorejas Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Kims Minsoks. Dienu iepriekš Phenjana bija devusi mājienu, ka tā nākammēnes par godu svarīgai politiskai gadadienai varētu palaist raķeti.

Ja tas notiktu, tas izsauktu jaunas starptautiskās sankcijas un apdraudētu Korejas kara šķirto ģimeņu apvienošanās pasākumus.

Phenjana apgalvo, ka tā palaiž raķetes ar mērķi nogādāt orbītā satelītus, tomēr ASV un to sabiedrotie uzskata, ka tie patiesībā ir ballistisko raķešu izmēģinājumi.

Presē izskanējuši pieņēmumi, ka Phenjana par godu 10.oktobrī gaidāmajai Korejas Strādnieku partijas dibināšanas 70.gadadienai varētu kosmosā nogādāt satelītu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu