Rīgā tiks rīkota 3.Eiropas koru olimpiāde un «Nāciju Grand Prix 2017» (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) šodien parakstījis vienošanos ar Pasaules koru olimpiādes rīkotāju prezidentu Ginteru Titču par 3.Eiropas koru olimpiādes un «Nāciju Grand Prix 2017» rīkošanu Rīgā, informēja Amerika padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Mareks Gailītis.

Paredzēts, ka Eiropas koru olimpiāde un «Nāciju Grand Prix Rīga 2017» norisināsies no 2017.gada 16.jūlija līdz 23.jūlijam. Šajās dienās Rīgā atkal pulcēsies dziedātāji no visas pasaules. Paredzēts, ka 3.Eiropas koru spēlēs un «Nāciju Grand Prix 2017» piedalīsies vairāk nekā 200 kori, kas ir aptuveni 8000 koristi no Eiropas, ASV, Ķīnas un citām valstīm no visas pasaules.

Ameriks norāda, ka šāda pasākuma rīkošana ir liels panākums Rīgai un visai latviešu kora dziesmas kultūrai. «Mēs pasaulē tiekam novērtēti, cienīti un no mūsu koriem un diriģentiem citi pasaules kori mācās. Rīgai tas ir liels gods uzņemt šo pasākumu, un esmu pārliecināts, ka mēs tiksim galā ar šo pienākumu, kam labs pierādījums bija Pasaules koru olimpiāde,» pauž Ameriks.

Pasaules koru olimpiādes rīkotāju «Interkultur» prezidents paudis gandarījumu, ka ir piepildījusies vēlme pulcēt kordziedātājus vietā, kas bagāta ar savām kordziedāšanas tradīcijām.

Kā ziņots, 2014.gadā Pasaules koru olimpiādes lielkoncerts Mežaparkā pulcēja 10 000 dziedātājus no Latvijas un 5000 no visas pasaules.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu