Noskaidrotas velosipēdistiem draudzīgākās pašvaldības un uzņēmumi (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Konkursā «Draudzīgs velosipēdistam» apbalvojumus par ieguldījumu velokultūras veicināšanā un infrastruktūras attīstīšanā, publiskās vietās uzstādot kvalitatīvas velonovietnes un ieviešot citus riteņbraucējiem draudzīgus risinājumus, saņēma 26 laureāti, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Lai palīdzētu velobraucējiem izvērtēt, kur atstāt savu braucamo, uz drošajām velonovietnēm turpmāk tiks izvietotas kvalitātes zīmes. Visdrošākās novietnes tiks apzīmētas ar trīs augšup pavērstiem īkšķiem, bet mazāk drošas ar diviem un vienu īkšķi. Ekspertu žūrija visas pieteiktās novietnes novērtēja desmit kategorijās, piemēram, iespēja pieslēgt velosipēda rāmi un riteņus, statīva materiāla izturība un stabilitāte, novērošanas kameras un apsarga esamība, kā arī vērtēts tika tas, vai teritoriju var aizslēgt un virs tās ir jumts.

Piemēram, par konkursa laureātiem kļuva Carnikavas novada pašvaldība par Latvijā garāko velosipēdistu un gājēju tiltu, kas savieno abus Gaujas krastus, un velonovietnēm pie publiskām ēkām un daudzdzīvokļu namiem, kā arī Smiltenes novada pašvaldība un Tūrisma informācijas centrs par velomaršrutu izstrādāšanu un apvienotu gājēju un veloceliņu izveidošanu. Alūksnes Tūrisma informācijas centrs tika godalgots par velosipēdistu un gājēju tilta izveidi, bet Strenču novada dome par trīs kilometrus gara veloceļa izbūvi un velobraucējiem piemērota tūrisma maršruta izstrādāšanu.

Limbažu Tūrisma informācijas centrs savukārt izveidojis veloceļus un četrus velomaršrutus, kā arī iekārtojis velonovietnes pie bibliotēkas ēkas un pamestu dzelzceļu pārveidojis par velo un gājēju ceļu. Vidzemes Tūrisma asociācijas struktūrvienība «Saviļņojošā Vidzeme» apbalvota par velomaršrutu izstrādāšanu Saulkrastos un «laivosipēdošanas» maršrutu Salacgrīvā, kur pusi ceļa jāveic laivā un pusi ar velosipēdu. Asociācija arī izstrādājusi Latvijā pirmo karti, kurā atzīmēti labākie marķētie velomaršruti.

Uzņēmums «EuroPark Latvia» apbalvots par inovatīvu, ar viedtālruni atslēdzamu velonovietņu «Bindio» uzstādīšanu un elektrovelosipēdu izmantošanu, bet tirdzniecības parks «Alfa» par velopasākumu organizēšanu, pavasara izaicinājumu, kurā pircēji tika aicināti uzskaitīt katru ar divriteni nobraukto vai noskrieto kilometru, kā arī par Rīgas velomaršrutu apzināšanu un apkopošanu.

Konkursa «Draudzīgs velosipēdistam» mērķis ir popularizēt labās prakses piemērus un veicināt kvalitatīvu velonovietņu izvietošanu un velokultūras attīstību visā Latvijā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu