Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Gatavojam ziemai! Sātīgi dārzeņu salāti (22)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Rudenī, kad dārzeņu pilni dārzi un tirgi, jāpadomā arī par ziemu. Iesakām sātīgu un aromātisku dārzeņu salātu recepti. Par šo recepti saka, ka to slavē pat tie, kuriem negaršo bietes.

Nepieciešams:

2 kg biešu
1 kg tomātu
700g burkānu
700g sīpolu
700g paprikas
100g ķiploku
3 ēdamkarotes cukura
5 ēdamkarotes sāls
200ml eļļas
2 citronu sula
pipari

Pagatavošana:

Tomātus blanšē un sagriež gabaliņos. Gabaliņos sagriež papriku, burkānus un bietes sarīvē, sīpolus sagriež pusapļos (protams, varat izvēlēties sev tīkamāko dārzeņu sasmalcināšanas veidu - kubiņos, standziņās, rīvētus, kā labāk tīk).

Sakarsētā eļļā apcep sīpolus, tad pieliek papriku, burkānus, bietes - visu pa kārtai, pirms liek nākamo sastāvdaļu, nedaudz apcep. Pēdējos liek tomātus. Tad liek sāli, cukuru, piparus, visu vāra 20 minūtes. Beigās pieliek citronu sulu (var likt etiķi), caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus.

Karstus salātus pilda burkās, aizvāko, glabā vēsumā.

Pasniedz kā salātus, var izmantot zupu gatavošanai.

Komentāri (22)
Nepalaid garām
Uz augšu