Īpašā ceremonijā piemin «Germanwings» katastrofas upurus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Sešus mēnešus pēc «Germanwings» lidmašīnas katastrofas Alpos, kurā bojā gāja 150 cilvēku, aviokompānijas vadība pulcējās pie notikuma vietas, lai atcerētos bojāgājušos, vēsta «Mail Online».

Šajā dienā kompānijas vadītāji devās uz kapelu un blakus esošo kapsētu, kurā apglabātas neatpazīto bojāgājušo cilvēku mirstīgās atliekas. Kompānijas vadītāji aprunājušies ar bojāgājušo tuviniekiem, kas bija ieradušies uz ceremoniju.

«Ir pagājuši tieši seši mēneši kopš traģiskā notikuma, kas notika šeit un «Lufthansa» un «Germanwings» grupas un visa komanda joprojām ir dziļās sērās,» sacījis «Lufthansa» pārstāvis.

Atceroties traģisko dienu, viņš piebilda: «Domāju, ka es runāju daļēji arī visu 120 tūkstošu «Germanwings» un «Lufthansa» darbinieku vārdā... kad tas notika, kaut kas kompānijā izmainījās un kompānija vairs nav tā, kas agrāk.»

Tāpat tika piebilsts, ka kompānijas spēkos nav mazināt sāpes, tomēr tai esot jādara viss iespējamais.

Pagājušajā mēnesī mediji vēstīja, ka bojāgājušo ģimenes sūdzēs tiesā «Lufthansa», pēc tam, kad noraidīja firmas piedāvāto kompensāciju, novērtējot to kā neapmierinošu.

Tiek uzskatīts, ka Lubics ieslēdzies pilotu kabīnē. Izmeklētāji pieļauj, ka Lubics traģēdiju izraisījis, jo cietis no depresijas.

Pilots ārstiem esot sūdzējies par bezmiegu, sliktu redzi un trauksmi. Tāpat viņš norādījis, ka «zaudējot redzi, dzīvei vairs nebūs jēgas».

Ārsti, ar kuriem konsultējies Lubics - ieskaitot to, kurš pilotam ieteicis neapmeklēt darbu divas dienas pirms neveiksmīgā lidojuma – neatklāja pilota psihiskos traucējumus pacienta un ārsta konfidencialitātes noteikumu dēļ.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu