ASV regulatori sākuši izmeklēšanu pret operētājsistēmu «Android», ziņo aģentūra (32)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: .RGB., CC BY-SA 2.0

ASV regulatori ir sākuši pretmonopola izmeklēšanu pret tehnoloģiju kompānijas «Google» operētājsistēmu «Android», kas ir lielākajā daļā pasaules viedtālruņu, piektdien vēstīja biznesa ziņu aģentūra «Bloomberg».

Ar ASV Tieslietu ministriju panāktā vienošanās paredz, ka izmeklēšanu vadīs Federālā tirdzniecības komisija, rakstīja «Bloomberg», atsaucoties uz divām informētam personām, kuras velējas palikt anonīmas.

Konkurenti uzskata, ka «Google» «Android» sistēmās dod priekšroku saviem pakalpojumiem un ierobežo konkurentus, norādīja aģentūra.

Izmeklēšana šobrīd ir sākotnējā stadijā, un lieta pret «Google» varētu arī netikt ierosināta.

Tirgus izpētes kompānijas «International Data Corporation» dati liecina, ka «Android» ir 80% pasaules viedtālruņu, un tajā parasti ir iestatītas «Google» aplikācijas, tai skaitā interneta pārlūks, e-pasts un kartes.

2013.gadā Federālā tirdzniecības komisija paziņoja, ka pret kompāniju tomēr nav ierosināta lieta pēc 18 mēnešus ilgas izmeklēšanas saistībās ar «Google» iespējamu iesaisti ļaunprātīgā dominējošā stāvokļa izmantošanā interneta meklētāju tirgū. «Google» esot solījusi pārtraukt vislielākās bažas raisošās darbības.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu