«Google» tulkotājā pieckāršojies arābu-vācu valodas tulkojumu skaits (20)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pieaugot migrantu no Tuvajiem Austrumiem skaitam Vācijā, interneta milzis «Google» piektdien paziņoja, ka pieckārši ir palielinājies pieprasījums pēc tā tulkošanas pakalpojuma no arābu uz vācu valodu.

Vienlaikus kompānija aicināja cilvēkus, kam iesaistītās valodas ir dzimtā valoda, palīdzēt uzlabot tulkojumu kvalitāti.

Eiropas Savienības lielākā ekonomika sagaida, ka šogad tajā ieradīsies no 800 tūkstošiem līdz vienam miljonam patvēruma meklētāju, no kuriem lielākā daļa ir no Sīrijas, Irākas un citām Tuvo Austrumu valstīm.

«Pašlaik saziņa starp bēgļiem un palīdzības darbiniekiem ir lielākais izaicinājums,» teikts «Google» Vācijas atzara izplatītajā paziņojumā.

«Daudzi ar «Google Translate» palīdzību spēj tikt galā, tādēļ šogad pieckārši ir palielinājies tulkojumu no arābu uz vācu valodu skaits,» tajā sacīts.

«Diemžēl automātiskie tulkotāji ne vienmēr ir precīzi, tādēļ mēs aicinām jo īpaši persiešu un arābu valodas zinātājus izmantotas savas prasmes, lai optimizētu tulkošanas pakalpojumu,» piebilda interneta milzis.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu