Iecelts jauns «Volkswagen» vadītājs (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas autobūves koncerna «Volkswagen» valde piektdien par uzņēmuma jauno vadītāju iecēlusi luksusa automašīnu ražošanas struktūrvienības «Porsche» direktoru Matiasu Milleru.

62 gadus vecais Millers vadītāja amatā aizstāj Martinu Vinterkornu, kurš trešdien atkāpās no amata, tādējādi uzņemoties atbildību par vērienīgo izmešu skandālu, kas aptvēris autoražotāju.

Jaunais «Volkswagen» vadītājs solīja, ka uzņēmums pārvarēs šo krīzi un, ja mācīsies no savām kļūdām, ilgtermiņā var kļūt vēl spēcīgāks.

Viņš arī solīja maksimālu caurspīdīgumu nākotnē.

«Volkswagen» valde tikmēr atzina, ka programmatūras uzstādīšana automašīnās, lai krāptos ar izmešu rādītājiem, bijusi «morāla un politiska katastrofa», kurā vainojama neliela cilvēku grupa, kas nodarījusi lielu kaitējumu uzņēmumam.

«Mēs varam skaidri apgalvot, ka manipulācija ar izmešiem bija morāla un politiska kļūda,» sacīja valdes loceklis Bertolds Hubers.

Sagaidāms, ka jaunā vadītāja iecelšana būs daļa no vērienīgākas uzņēmuma restrukturizācijas, kas tiks īstenota pēc šī skandāla nonākšanas atklātībā.

Kā vēstīts, ASV Vides aizsardzības aģentūra (EPA) paziņojusi, ka «Volkswagen» atsevišķām dīzeļdzinēju automašīnām valstī uzstādījusi programmatūru, kas pilnīgu kaitīgo izmešu kontroli veic vien brīdī, kad tai tiek veiktas oficiālās emisijas pārbaudes.

Tādējādi šie automobiļi emitē lielāku par atļauto kaitīgo izmešu apjomu, kas saistīts ar smogu un dažādām veselības problēmām.

Šī skandāla dēļ «Volkswagen» ASV varētu tikt piemērots naudassods līdz pat 18 miljardu eiro apmērā.

Otrdien «Volkswagen» paziņoja, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kas var falsificēt kaitīgo izmešu datus.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu