Foto: Aplūko realitātes šova «Lauku sēta» jaunās sezonas dalībniekus (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau oktobra vidū televīzijas ekrānos nonāks iemīļotā šova Lauku sēta jaunā sezona! Skatītājus aizraus visdažādākie lauku darbi, dalībnieku attiecību līkloči un intrigas! Būs arī meli un nodevība, bet pāri visam – jautrība visa šova garumā! Šoreiz šova vadību uzņēmies bijušais Lauku sētas dalībnieks, pozitīvais Jānis Rāzna. Arī šova 10 dalībnieki, kuri cīnīsies par galveno balvu – ceļojumu uz Brazīliju, ir ļoti kolorītas personības no visiem Latvijas nostūriem!

Saimniecībā darbu netrūks

LNT realitātes šovs Lauku sēta norisināsies Beverīnas novadā – Rozītēs. Tur saimnieko atraktīva, strādīga un pēc kārtīgiem strādniekiem izslāpusi saimniece Valentīna Roziņa. Saimniece ir sieviete ar krampi, kura zina, kādam ir jābūt īstam darba darītājam. Valentīna ierādīs sliņķiem īsto vietu! Šī saimniece mēli aiz zobiem neturēs un pateiks, ja izdarītais darbs nebūs kvalitatīvs. Saimniece ir pārliecināta, ka šobrīd laukos atrast kārtīgu palīgu ir grūti: «Darba tīkotājiem mēnesis strādāšanai ir par maz, bet divi – stipri par daudz! Šādi darbinieki bieži vien ir draugos ar grādīgajiem dzērieniem un slinkumu. Staigā kā tūristi pa Latviju, bet strādāt negrib – tikai naudu pieprasa! Ne tādam var uzticēt savu saimniecību, ne lopus, ne lāpsu rokās paturēt! Tāpēc es ceru, ka Lauku sētas dalībnieki būs īsti čaklīši un darbus veiks rūpīgi, ar lielu atbildības sajūtu!»

Lielākais izaicinājums – piecelties

Valentīnas pārvaldītajā saimniecībā dzīvo ap simts govis, kā arī teļi, cūkas un vistas. Piensaimniecība ir galvenā, bet ne vienīgā joma, ko Valentīna dēvē par savu biznesu. Skaidrs ir viens – te būs ko darīt! Dalībniekus sagaida kārtīgs lauku režīms – lai arī gulēt gājuši pavēlu, dalībnieki dabūs celties ļoti agri, jo vasara ir laiks kad jāpaspēj izdarīt maksimums. Lauku sētas dalībnieku viens no lielākajiem izaicinājumiem būs tieši celšanās agrajos rītos, lai dotos uz kūti. Tajā būs jātīra mēsli, jāslauc govis, jābaro lopiņi – šķiet, kas tad tur tāds? Taču ne katram tas ir pa spēkam! Protams, te neizpaliks arī menģēšanās dalībnieku starpā – kašķi, strīdi, aprunāšana. Tā teikt – latvietis latvietim gardākais ēdiens. Runājot par ēdienu – būt nedēļas pavāra godā – tas būs izaicinājums katram Lauku sētas dalībniekam. Olu uzcept jau māk kurš katrs, bet 10 olas vienlaicīgi???

Zelta rokas zelta vērtē

Viens no pirmajiem darbiem, kas būs jāpaveic Lauku sētas dalībniekiem – jāatjauno cūku kūts jumts, kas šajā pavasarī nodega. Kā nekā – šovam pieteikušies amatnieki, būvnieki, nu, vienu vārd' sakot – izcili darba darītāji! Laiks viņus likt pie darba, kura iznākumu skatītāji ieraudzīs jau drīzumā! Taču tas būs tikai sākums, jo saimniecei ir kārtīgs saraksts ar lauku darbiem – jāuzliek jauns bruģis, jānomaina pirtij jumts, jāsavāc ziemai siens, jāravē dobes, jāsviež medus un jātiek galā ar cimperlīgajām bitēm – šos un vēl citus darbus vairums dalībnieku darīs pirmo reizi. Saspringtais ikdienas darbu ritms un konkurence atraisīs dalībnieku raksturus un sniegs LNT skatītājiem tādus emociju un notikumu pilnus piedzīvojumus, kādi manīti vien labākajos seriālos.

No dalībnieka par vadītāju

Lauku sētas vadītājs Jānis Rāzna ir pats izbaudījis dalību šajā šovā un viņš zina, kā ir būt dalībniekam – cik viegli vai grūti tas ir! Taču šoreiz viņš visu lauku dzīvi novēroja no malas, jo bija pieņēmis izaicinājumu – kļūt par šovu vadītāju, par ko viņš vairāk atklāj: «Man, kā šova vadītājam, šī vasara bija emocijām un piedzīvojumiem bagāta! Es esmu pārliecināts, ka skatītājus šī sezona aizraus ar notikumiem, jo tie būs daudz un interesanti. Iepazīsiet īstus laukus, kā arī darbu un nedarbu darītājus!»

Iepazīstiet dalībniekus!

LNT skatītāji šovā Lauku sēta iepazīs Eviju Smani no Valkas. Evija ir aktīva un 28 gadus jauna sieviete, kurai patīk viss radošais. Ikdienā Evija strādā kultūras jomā – vada teātra trupu Valkā. Viņai ļoti patīk lauki, bet nav pietiekami liela pieredze, lai savās mājās saimniekotu ar pilnu atdevi. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc Evija ir pieteikusies šovam – iemācīties darīt dažādus lauku darbus, ne tikai laistīt un apkopt puķes. Vienu gan Evija nav gatava darīt – kaut lopus, jo viņai ir fobija no kautķermeņiem.

Šovā piedalīsies arī 50 gadus vecais Guntis Nīmanis no Mērsraga. Viņš ir īsts mērsradznieks, kurš savu vasaru grib izdaiļot padzīvojot Latvijas laukos. Guntis vienmēr ir gatavs mesties izaicinājumos. Viņam patīk sports – paspēlēt volejbolu, padunkāt boksa maisu – tā viņš sevi uztur labā formā. Guntim arī ļoti patīk, kā viņš saka, skrūvēt dzelžus. Viņš savā garāžā ieslēdz 90-to gadu disko mūziku un skrūvē uz nebēdu. Lai arī mēle viņam diezgan asa, sirdī – ļoti labs cilvēks!

41 gadu vecais Agnis Balandiņš no Tukuma pēc profesijas ir galdnieks. Viņš ir kodolīgu un trāpīgu izteicienu īpašnieks. Šovā piedalās, lai pierādītu sievas mātei, ka prot ko vairāk, kā slinkot... Pats uzskata, ka nav īpaši čakls – galvenais ir radīt iespaidu, ka kaut ko dari. Taču viņa sieva zina, ka mājās nepieciešamos darbus vienmēr izdarīs. Nepatīk tā agrā lauku celšanās, bet kas jādara – jādara! Viens no Agņa vaļaspriekiem – makšķerēšana, kuras laikā var atpūsties un padomāt par dzīvi.

Mārtiņš Ainis Roga ir 30 gadīgs kurzemnieks no Laidzes, kurš ar savu sirsnīgo smaidu atkausēs viscietākās sirdis. Ikdienā audzē puķes, kuras ved uz tirgu un pārdod. Savu ģimeni viņš uzskata par lielāko dārgumu uz zemes un nespēj iedomāties – kā ir būt prom no sievas un bērniem. Taču pats sevi uzskata par pilnīgi traku, sakot: «Padod tik' iemeslu piedalīties kādā dullībā!»

22 gadus jaunā Violeta Stepanova no Aizkraukles sevi uzskata par gudru, drosmīgu un skaistu sievieti. Viņa zina, ko grib no dzīves – popularitāti! Violeta nebūs meitene, kura paklusēs vai norīs krupi. Viņasprāt, visas sasāpējušās lietas ir jāizrunā, un nereti mēdz būt ļoti tieša un skarba. Šīs rakstura iezīmes spēj citus nokaitināt un sadusmot. Meitenei ļoti patīk uzburt drāmu, izrādīt savu skaļo balsi un parādīt sevi gan vietā, gan nevietā. Domājiet, ka augumā īsa blondīne neprot lauku darbus? Pilnīgas muļķības! Violetai ir tāds krampis, ka Lauku sētas vīriešiem atliks vien noskatīties. Meitene, kura nebīstas no jauniem pārbaudījumiem, izaicinājumiem, smagiem un arī pretīgiem darbiem!

Oskars Rancevs no Mārupes ir 29 gadus jauns Lauku sētas pilsētnieks, kurš būs meiteņu mīlulis. Ieradīsies Lauku sētā baltos šortos un sniegbaltos apavos, kas liks izbrīnā ieplest saimniecei acis! Puisis ar savu pārlieku lielo optimismu smīdina īstos lauku darbu darītājus, bet, iespējams, tikai ar dziesmām un dejām varēs izturēt Lauku sētas sūro ikdienu. Pats saka, ka gatavs mēslos brist, lai tikai izpatiktu saimniecei un tiktu finālā. Oskaram nav problēmu Lauku sētas kūtī iegriezt kādu valša soli, jo ikdienā strādā par profesionālu dejotāju!

38 gadus vecā Ingūna Stapāne no Lejasciema ir dulla vidzemniece. Sieviete ar krampi, kura liks pasvīst visiem Lauku sētas vīriem. Neviens lauku darbs Ingūnai nav par smagu – iet kā traktors. Taču jāatzīst, ka arī pēc vārda, un brīžiem, ļoti asa vārda, viņai kabatā nav jāmeklē! Ingūna ir Latvijas sieviešu regbija izlases spēlētāja, kura par uzvaru Lauku sētā ir gatava cīnīties ar visiem paņēmieniem.

Arta Brūvere ir 23 gadus jauna aktīva, sportiska meitene no Rudzātiem, kurai svarīgi ir labi izskatīties, labi justies un būt uzmanības centrā. Arta sevi uzskata par ļoti godīgu un patiesu meiteni. Viņai arī nav sveši lauku darbi – palīdz vecākiem saimniekot un slaukt govis. Arta pieteikusies dalībai Lauku sētā, lai tikt pāri sirds sāpēm, kuras sagādājušas iepriekšējās attiecības. Meitenei patīk aktīvs dzīvesveids – sports, veselīgs uzturs un viss pozitīvais.

Ilona Jeršova ir 53 gadus veca sieviete, kura dzīvo Jaunkalsnavā. Ikdienā Ilona strādā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā par ārsta palīgu. Savu darbu uzskata par dzīves aicinājumu, sakot: «Esmu vienmēr gatava skriet un darīt!» Ilona ir viena no pieredzējušākajām Lauku sētas dalībniecēm, kura prot darīt visus lauku darbus. Gatava celties trijos naktī un padarīt uzdoto! Ilonai par visu ir savs viedoklis, kas, iespējams, spēj nokaitināt ikvienu. Vai viņas viedoklis saskanēs ar Lauku sētas saimnieci? Un varbūt tieši tāpēc, viņai par draugiem Lauku sētā uzdosies gandrīz visi?

Mārtiņš Mārtiņsons ir 27 gadus jauns – dižens un spēcīgs latvju puisis no Ventspils. Viņš ir piešāvis roku visa veida būvniecības darbos, to apliecina arī tas, ka pats vada savu celtniecības firmu. Mārtiņa aizraušanās ir virves vilkšana, kurā ieņem pozīciju enkurs. Mārtiņš nav no tiem runātīgākajiem puišiem, bet, ja ko pasaka – tad ļoti trāpīgi un precīzi. Mārtiņš pieļauj domu, ka Lauku sētā varētu atrast savu sirdspuķīti, jo esot ļoti labsirdīgs un sirsnīgs puisis!

Skatieties Lauku sētas jauno sezonu no 15. oktobra ceturtdienās plkst. 21:10 LNT un TVPlay!

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu