Ušakova bijusī sieva Rīgas brīvostā jau pusgadu strādā jaunajā amatā (91)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) bijusī dzīvesbiedre Jeļena Ušakova Rīgas brīvostas pārvaldē nu jau pusgadu pilda sabiedrisko attiecību konsultantes pienākumus, šovakar vēsta Latvijas televīzijas raidījums «Panorāma».

To telefonsarunā ar «Panorāmu» apstiprināja pati Ušakova, aicinot pēc sīkākas informācijas vērsties brīvostā. Tās pārvaldnieka Leonīda Loginova komentāru neizdevās iegūt, jo viņš no pirmdienas, 28.septembra, devies atvaļinājumā.

Veselības problēmu dēļ interviju nesniedza arī brīvostas Sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja. Kā raidījumam norādīja brīvostas pārvaldes sekretariātā, neviens cits brīvostas darbinieks ar medijiem runāt nav tiesīgs. Ušakova telefonsarunā uz jautājumiem par amata pienākumiem atbildēja visai izvairīgi.

«Kāpēc man būtu jums jāstāsta par saviem pienākumiem?,» vaicāja Ušakova. Viņa vienlaikus atzina, ka šī informācija nav slepena, un aicināja par viņas amatu interesēties brīvostā.

Nedaudz vēlāk viņa norādīja, ka kļuvusi par sabiedrisko attiecību konsultanti Rīgas brīvostas pārvaldniekam Leonīdam Loginovam un viņa šajā amatā strādājot pusgadu.

Ušakova norādīja, ka viņa «kā privātpersona» pieteikusies darbā brīvostā un teicās nezinām, vai uz sabiedrisko attiecību konsultantes amatu rīkots konkurss - par to esot jājautā brīvostas vadībai. Tāpat viņa solīja atsūtīt amata aprakstu.

Plašākus komentārus Ušakova nesniedza, solot atzvanīt brīvākā brīdī. Nākamajā sarunā viņa bija jau krietni izvairīgāka, neatbildot vairs ne uz vienu jautājumu. Arī solīto amata aprakstu Ušakova tomēr atteicās sūtīt, jo noskaidrojusi, ka tas kā darba līguma sastāvdaļa ir konfidenciāls.

Jau vēstīts, ka Rīgas mēra bijusī dzīvesbiedre pieņemta darbā Rīgas brīvostā, kur darbā tikuši iekārtoti gan citur amatus zaudējuši politiķi, gan ietekmīgu cilvēku radinieki. Brīvostas valdē ir arī Rīgas mērs, kurš bijušās dzīvesbiedres jauno amatu atteicās komentēt.

Gan Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, gan Finanšu ministrija atzīst - kaut arī šajā situācijā saskatāmas ētikas problēmas, likums nav pārkāpts.

Komentāri (91)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu