Iespējams, tu to nezināji! 10 noderīgas lietas, ko piedāvā «Google» (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ngernelle, CC BY-SA 2.0

Vārds «Google» mums tradicionāli saistās ar meklēšanu internetā – šī interneta meklēšanas sistēma ir tik ļoti iesakņojusies mūsu dzīvēs, ka mēs vairs nesakām «meklēt» bet gan ieguglēt. Mēs ļoti labi zinām, kā ar «Google» palīdzību atrast mums nepieciešamo, tomēr mēs bieži vien pat nenojaušam, ka «Google» piedāvā neskaitāmus citus aizraujošus un interesantus pakalpojumus.

Interneta vieta «Lifehack» apkopojusi desmit interesantas un pārsteidzošas lietas, ko iespējams paveikt ar «Google», bet par kurām cilvēkiem parasti nav ne jausmas.

1. Kaloriju skaitīšana

Jūs sekojat līdzi savam svaram un rūpīgi izvēlaties, ko ēst pusdienās? Izmēģiniet «Google» kaloriju skaitīšanas rīku. Šis instruments ļaus jums ātri noteikt dažādu ēdienu kaloriju atšķirības. Vienkārši iekļaujiet «vs» starp diviem pārtikas produktu nosaukumiem, un «Google» jums sagatavos tabulu, kurā norādītas abu jūsu izvēlēto produktu uzturvērtības.

2. Kāzu plānošana

Neticami, bet fakts! Ja jūs plānojat kāzas, bet nevarat atļauties profesionālu kāzu plānotāju pakalpojumus, jums var palīdzēt attiecīgs «Google» rīks. Tas ne tikai palīdzēs jums organizēt attiecīgo informāciju un dalīties ar to, bet arī sniegs jums iespēju sekot līdzi kāzu budžetam. Tāpat jūs varēsiet izveidot kāzu dienas interneta vietni, kurā visas lielās dienas garumā saglabāt atmiņas nākotnei.

3. Dzeramnaudas kalkulators

Pusdienojat kopā ar draugiem? «Google» var jums palīdzēt noteikt, cik jums katram jāmaksā, kā arī aprēķināt, kādu dzeramnaudu jums būtu vēlams atstāt. Vienkārši, vai ne?

4. Simbolu tulkošana

Ja jūs cenšaties noskaidrot, ko nozīmē, piemēram, kāds ķīniešu simbols, jums nav jāskatās tālāk par «Google». Ar pakalpojuma «Google Translate» starpniecību, jūs varēsiet noskaidrot jums interesējošā simbola nozīmi – «Google» piedāvā jums šo simbolu uzzīmēt, pēc tam nosakot attiecīgo valodu un iztulkojot to.

5. Fontu lejuplādēšana

Pakalpojums «Google Fonts» piedāvā iespēju lejupielādēt neskaitāmus fontus. Pēc tam, kad jūs būsiet izvēlējušies attiecīgo valodu, jūs varēsiet arī izvēlēties fonta burtu biezumu, platumu un slīpumu.

6. Mākslas galeriju «apmeklēšana»

«Google» pakalpojums «Google Art Project» piedāvā iespēju «apmeklēt» vairākas pasaulē slavenākās mākslas galerijas, nepieceļoties no galda vai dīvāna. Tikai daži peles klikšķi, un jums pavērsies plaša mākslas pasaule.

7. Kosmosa izpēte

Ja jūs esat astronomijas entuziasts vai arī ja jums vienkārši interesē, kā izskatās izplatījumā, pakalpojums «Google Sky» ļauj jums kļūt par «dīvāna astronautu» un aplūkot krāšņus dažādu zvaigznāju attēlus.

8. Taimeris

Ja jums ir svarīgi kaut ko neaizmirst, it īpaši laikā, kad strādājat pie datora, jūs varat izmantot «Google Timer» rīku. Šis pakalpojums lieliski noderēs cilvēkiem, kam vienlaicīgi nākas atcerēties daudzas lietas. Kad noteiktais laiks būs galā, taimeris jums par to paziņos!

9. Rezultāti

Nav svarīgi, kurš ir jūsu iecienītākais sporta veids, jums atliek vienīgi ievadīt līgas vai sacensību nosaukumu «Google» meklētājā, un tas automātiski parādīs attiecīgajā dienā notikušo spēļu vai sacensību rezultātus.

10. Ģeogrāfijas viktorīna

Ja jūs esat ģeogrāfijas entuziasts vai arī jums vienkārši nepieciešams kāds atelpas brīdis saspringtā dienā, «Smarty Pins» būs viena no aizraujošākajām spēlēm, ko jums nācies spēlēt. «Smarty Pins» pārbauda jūsu zināšanas vairākās nozarēs un šī spēle ir balstīta populārajā «Google» pakalpojumā «Google Maps».

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu