Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/28/11058237t1h384b.jpg)
Dažkārt laiskā darba dienā domas rosās ap brīvdienu ceļojumiem, bet ja līdz atvaļinājumam jāgaida vēl krietns laiciņš, tad vismaz virtuvē vari ieviest ārzemnieciskas vēsmas. Pagatavo Āzijas virtuvei raksturīgās nūdeles un izbaudi svešzemju burvīgās garšas.
Sastāvdaļas:
- 250 g rīsu nūdeļu
- jūras sāls pēc garšas nūdeļu vārīšanai
- 1 vistas fileja, sagriezta smalkās strēmelēs
- 300 g Ķīnas kāposta, sagriezts smalkās strēmelēs
- olīveļļa cepšanai
mērcei:
- 40 ml sojas mērces
- 40 ml olīveļļas
- 40 g zemesriekstu sviesta
- 4 ķiploka daiviņas, nomizotas, smalki sakapātas
- 1/2 čili, smalki sakapāts
- čili pārslas pēc garšas
- jūras sāls pēc garšas
Pagatavošana:
- Gatavo mērci, trauciņā sajaucot visas mērces sastāvdaļas.Sālsūdenī izvāri rīsu nūdeles, kā norādīts uz iepakojuma.
- Vokpannā sakarsē eļļu un apcep vistas filejas gabaliņus. Pievieno Ķīnas kāpostu, sagatavoto mērci un nedaudz apcep. Pievieno nūdeles, visu kārtīgi samaisi un pasniedz.