Breivīks neapmierināts ar «necilvēcīgajiem» apstākļiem cietumā; sāks badastreiku (76)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Norvēģu masu slepkava Anderss Bērings Breivīks piedraudējis sākt badastreiku, kas ilgtu līdz pat viņa nāvei. Kā vēsta «The Local», Breivīks ir ļoti neapmierināts ar apstākļiem savā ieslodzījuma vietā.

Atklātā Breivīka vēstulē, ko viņš nosūtījis norvēģu un zviedru medijiem, Breivīks norādījis, ka viņš ir «ieslodzīts kā zārkā», atrodoties kamerā vienam cilvēkam, ko viņam atļauts atstāt uz vienu stundu dienā.

Tāpat slepkava ir neapmierināts, ka viņam ir ļoti ierobežota komunikācija ar cietuma darbiniekiem.

«Ņemot vērā, ka kopš 2.septembra mani uzturēšanās apstākļi cietumā ir kļuvuši neciešami un necilvēcīgi, es uzsākšu badastreiku līdz nomiršu. Es vairs nespēju to visu izturēt,» raksta Breivīks.

Tāpat Breivīks pauž dusmas par to, ka savas izolētības dēļ viņš nespēj pilnvērtīgi studēt, tādējādi baidoties zaudēt savu vietu universitātē.

Breivīka advokāts norāda, ka Breivīka apstākļi tik tiešām esot pasliktinājušies, tādēļ viņš ir nolēmis uzsākt badastreiku cerībā uz Norvēģijas varasiestāžu atbalstu.

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu