Liepājas teātrī top «nacionālais mūzikls» pēc Blaumaņa «Purva bridēja» motīviem (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Liepājas teātrī sācies darbs pie jauna mūzikla, Rūdolfa Blaumaņa noveles «Purva bridējs» iestudējuma, kas savu pirmizrādi piedzīvos nākamās sezonas noslēgumā, 2017.gadā, intervijā «Rietumu radio» sacīja Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins.

«Kritika ir novērtējusi, ka «Pūt, vējiņi!» ir pirmais nacionālais mūzikls, tad «Purva bridējs» būs otrais nacionālais mūzikls,» sacīja Laukšteins.

Mūzikla radošā brigāde ir tā pati, kas izrādei «Pūt, vējiņi!», un jaunā mūzikla komponists būs Kārlis Lācis. Galveno lomu tēlotājus Laukšteins vēl neatklāja, norādot, ka šajā jautājumā «pēdējais vārds būs jāsaka» komponistam.

«Tāpat kā biju iznēsājis ideju par izrādi «Pūt, vējiņi!», par to, kas latviešiem ir tuvs un ar ko varētu sevi kaut kā identificēt, arī tie personāži, kas ir šajā darbā [«Purva bridējs«], ko Blaumanis ir radījis, ir ļoti tuvu latviešu mentalitātei - ar visiem plusiem un mīnusiem. Skatītāji, zālē sēžot, varēs klusībā sevi ar kādu identificēt,» sacīja Laukšteins.

Nākamā Liepājas teātrim ir jubilejas sezona - 110. Tā sāksies ar lielu iestudējumu, kurā darbosies visa teātra trupa, savukārt beigsies ar mūziklu «Purva bridējs».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu