Belēvičs taisnojas par savu ideju maksātspējīgiem pacientiem turpināt ārstēšanos maksas sektorā (58)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tas, kas notika, ir slikta komunikācija no manas puses, ceturtdien LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja veselības ministrs Guntis Belēvičs.

«Tas, kas notika, tas ir piemērs sliktai komunikācijai no manas puses. Ziņa apsteidza manu skaidrojumu,» teica Belēvičs.

BNS jau rakstīja, ka trešdien no Veselības ministrijas nāca vēstījums, ka maksātspējīgiem pacientiem, kuri būtu uzsākuši maksas pakalpojumu saņemšanu, būtu jāturpina ārstēšanās maksas sektorā. Šādu nostāju Belēvičs pauda tikšanās laikā ar Veselības aprūpes darba devēju asociāciju (VADDA).

Premjere no Belēviča pieprasīja paskaidrojumu, paziņojot, ka to neatbalsta. Cilvēki šo ideju asi kritizēja sociālajos tīklos.

Ceturtdien preses konferencē Belēvičs skaidroja, ka nolūks ir panākt, lai ģimenes ārsti izvērtē situāciju, nozīmējot izmeklējumus un kompensējamos medikamentus.

«Tie ārsti, kam nav līgumattiecības ar valsti, saka, ej pie ģimenes ārsta, viņš uzrakstīs valsts kompensējamās zāles vai izmeklējumus. Gribam lūgt ģimenes ārstus ievērot kvotas, ja turpmāk atnāks pie ģimenes ārsta ar lapiņu, varēs apmierināt pacienta vajadzības tikai tad, ja ģimenes ārstam būs kvota,» teica ministrs.

Maksas vizītes laikā ārsts nevar izrakstīt valsts kompensējamās zāles un valsts apmaksātus izmeklējumus.

Uz jautājumu, vai pacientam, kas ir bijis pie maksas ārsta, būs jāturpina ārstēties par maksu, Belēvičs atbildēja: «Ne visos gadījumos, tā skaidrot būtu nepareizi».

Nākamgad veselības nozarei plānotais finansējums ir 2,98% no IKP jeb 778 miljoni eiro.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu