Noskaidrotas personas, kuras nogādājušas Ukrainā raķešu sistēmu, ar kuru notriekta lidmašīna (356)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Neatkarīgā ekspertu - žurnālistu grupa «Bellingcat» pabeigusi savu izmeklēšanu virs Ukrainas notriektās lidmašīnas lietā. Noskaidrots, ka eksperti apstiprina, ka lidmašīnu notriecis zenītraķešu komplekss «Buk», kurš piegādāts no Krievijas. Tāpat ir noskaidrots, kuri cilvēki piegādājuši kaujiniekiem šo kompleksu, taču viņu vārdi netiek publicēti. 

Kā vēsta medijs «newsru.com», visu iegūto informāciju «Bellingcat» nodevuši Starptautiskajai izmeklēšanas grupai, kura izmeklē aviokatastrofu. Nākamajā nedēļā Nīderlandes Drošības padome publicēs ziņojumu par tehniskajiem katastrofas iemesliem. Gala ziņojums gaidāms šī gada beigās.

Balstoties uz «Bellingcat» secinājumiem, 2014.gada 17.jūlijā sistēma «Buk» tika ievesta kravas automašīnā no Doņeckas uz Sņižni, un pēc tam tā tika nosūtīta netālu no ciemata. Apmēram 16.20 pēc vietējā laika tika palaista raķete, kura arī notrieca lidaparātu. Savus secinājumus eksperti ilustrējuši ar fotogrāfijām.

«Bellingcat» noskaidrojuši, ka katastrofas brīdī zenītraķešu komplekss atradies Krievijas armijas 53.zenītraķešu brigādes sastāvā, kura dislocējusies netālu no Kurskas. Ukrainā šis komplekss nogādāts, to speciāli maskējot.

Ekspertiem izdevies noskaidrot arī četras personas, kuras nogādājušas šo kompleksu Ukrainā, kā arī devuši instrukcijas separātistiem. Lai arī Krievija to iepriekš noliegusi, par šī zenītraķešu kompleksa klātbūtni runājuši arī prokrieviskie separātisti.

Iepriekš vēstīts, ka pagājušā gada 17.jūlijā virs Ukrainas tika notriekta pasažieru lidmašīna, kurā atradās 298 cilvēki. Visi «Malaysia Airlines» esošajā lidmašīnā gāja bojā.

Komentāri (356)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu