Gvineta Paltrova nopeļ nevienlīdzīgo atalgojumu filmu industrijā (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu aktrise Gvineta Paltrova nopēlusi nevienlīdzīgo atalgojumu filmu industrijā, sakot, ka viņas ekrāna partneris Roberts Daunijs jaunākais neesot pelnījis milzīgās summas par filmēšanos, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

«Neviens nav pelnījis tādu naudu, kādu nopelna Roberts Daunijs jaunākais,» intervijā kino industrijas žurnālam «Variety» sacīja Paltrova.

Daunija jaunākā vārds regulāri redzams biznesa žurnāla «Forbes» pelnošāko slavenību topos. Pagājušogad viņa ienākumi sasniedza apmēram 111 miljonus ASV dolāru (98 miljonus eiro), kas ir par gandrīz 40 miljoniem dolāru (35 miljoniem eiro) vairāk nekā vislabāk apmaksātajai aktrisei Dženiferai Lorensai.

Paltrova pagājušogad ierindojās Holivudas visvairāk pelnošo sieviešu saraksta 12.vietā ar deviņiem miljoniem dolāru (astoņiem miljoniem eiro).

Paltrova norādīja, ka sieviešu un vīriešu nevienlīdzīgais atalgojums kino industrijā esot «sāpīgs». «Alga ir veids, kā noteikt tavu vērtību. Ja vīriešiem maksā daudz vairāk par to pašu darbu, tad tas liek justies slikti,» uzsver aktrise.

Paltrova arī pauda neapmierinātību ar to, ka 43 gadu vecumā viņu uzskata par pārāk vecu, lai tēlotu 50 gadus vecā Daunija jaunākā mīļoto sievieti «Iron Man» («Dzelzs vīrs») filmu sērijā.

«Es gribētu to turpināt,» viņa teica. «Taču mani varētu nomainīt pret 18 gadus vecu aktrisi vai tamlīdzīgi.»

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu