Atkārtoti iztiesās ar nāvi sodītas «raganas» lietu (73)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ihave3kids, CC BY-NC-ND 2.0

Itālijas ziemeļu pilsētas Brentoniko tiesa gatavojas atkārtoti izskatīt kādu 18.gadsimta lietu, kuras gaitā par raganu tika pasludināta un vēlāk publiski ar nāvi sodīta kāda 60 gadus veca sieviete, vēsta tīmekļa medijs «The Local». 

Pirms gandrīz 300 gadiem Brentoniko tiesa pasludināja Mariju Bertoleti Toldinī par vainīgu burvestību piekopšanā, laulības pārkāpšanā, sodomijā, kā arī bērna mešanā verdošā ūdenī.

1716.gada 14.martā tika publiski izpildīts nāves sods, bendem aurojoša pūļa priekšā nocērtot «raganai» galvu, vēsta aģentūra «Ansa».

Pēc nāves sievietes ķermeni pilsētiņas iedzīvotāji sadedzināja un lieta nogrima aizmirstībā,

Tomēr nesen atklātībā nonākuši daži dokumenti, kas saistīti ar šo lietu, tostarp sievietes aizstāvja paziņojums, ka apsūdzībām pret Toldīni neesot bijis neapgāžamu pierādījumu, un viņa tādējādi kritusi par raganu medību upuri.

Brentoniko pašvaldība tagad vēlas panākt lietas atkārtotu izskatīšanu apelāciju tiesā, lai panāktu vēsturisko taisnīgumu.

Komentāri (73)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu