Turcijā notikušajā teroraktā bojāgājušo skaits pieaug līdz 95 cilvēkiem (40)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Netālu no Turcijas galvaspilsētas Ankaras galvenās dzelzceļa stacijas sestdien sarīkoto sprādzienu rezultātā bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 95 cilvēkiem.

Teroraktā ievainojumus guvuši 246 cilvēki, informēja premjerministra Ahmeta Davutolu birojs. Izsludinot trīs dienu sēras, premjerministrs paziņoja, ka, visticamāk, sprādzienus sarīkojuši divi pašnāvnieki spridzinātāji. Viņš paziņoja, ka atbildību par teroraktu, kas ir lielākais pēdējo gadu laikā, neviens grupējums vēl nav uzņēmies.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans nosodīja teroraktu kā «šaušalīgu uzbrukumu», kas vērsts pret «mūsu vienotību un mieru valstī».

Mediji vēstīja, ka simtiem cilvēku Ankarā ir devušies uz slimnīcām, lai nodotu sprādzienos cietušajiem nepieciešamās asinis.

Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā 10 tūkstoši cilvēku devās gājienā, lai nosodītu teroraktu. Akcijas Turcijas atbalstam ir notikušas arī Francijas pilsētās Marseļā, Parīzē un Strasbūrā, kā arī Šveices pilsētā Cīrihē.

Jau vēstīts, ka eksplozija notika vietā, kur sestdien bija plānots pret valdību vērsts miera mītiņš, kuru organizē kreisi noskaņotās organizācijas, lai nosodītu pieaugošo vardarbību starp kurdu nemierniekiem un Turcijas drošības spēkiem.

Vairāku valstu par teroristisko organizāciju atzītā «Kurdistānas strādnieku partija» (PKK) sestdien izsludināja «bezaktivitātes stāvokli» pēc mēnešiem ilgiem uzbrukumiem Turcijā, solot visas ofensīvās darbības apturēt pirms 1.novembrī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

Jau bija izskanējuši pieņēmumi, ka PKK paziņos par jaunu pamieru, lai veicinātu kurdus atbalstošās Tautas demokrātiskās partijas (HDP) popularitāti pirms vēlēšanām.

Nemiernieki kopš jūlija beigām gandrīz ik dienu rīkoja uzbrukumus drošības spēkiem, kuros gāja bojā vairāk nekā 140 Turcijas policistu un karavīru. Pirms tam divus gadus bija ievērots pamiers.

Turcijas valdība ir paziņojusi, ka tas gaisa triecienu kampaņā pret PKK gājuši bojā vairāk nekā 1700 kurdu kaujinieki.

Turcijā 1.novembrī ir paredzētas pirmstermiņa parlamenta vēlēšanas.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu