Marihuānas legalizēšana varētu radīt simtiem miljonu nodokļu ieņēmumu (74)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexodus, CC BY-NC 2.0

Marihuānas legalizēšana varētu celt Lielbritānijas nodokļus simtiem miljonu mārciņu vērtībā, piedevām radīt milzu ietaupījumus krimināltiesību sistēmā.

Tiek uzskatīts, ka marihuānas, ko Lielbritānijā izmanto vairāk neka divi miljoni cilvēku, legalizēšana varētu radīt ievērojamus nodokļu ieņēmumus, kā arī kopējo ietaupījumu sabiedriskajiem pakalpojumiem.

Pēc Deivida Kamerona uzvaras vēlēšanās, Lielbritānijas valdība ir noteikusi savu pieeju attiecībā pret narkotiku likumiem un izteikusi iespēju jauna likuma izstrādē, kas pieļautu marihuānas lietošanu.

Normans Lambs sacīja: «Tas būtu nozīmīgs ieguldījums, jo varētu ietaupīt valsts izdevumus un radīt ievērojamus nodokļu ieņēmumus, ja marihuānas tirgus tiktu regulēts. Pasaulē jau pastāv veiksmīgi marihuānas tirgi, tāpēc mums vajadzētu mācīties no šīs pieredzes.»

Pētījumi pierāda, ka marihuāna gada laikā valstī ienestu aptuveni 500 līdz 800 miljonu mārciņu, ja pret to attiektos tāpat, kā pret tabakas izstrādājumiem, vēsta ārvalstu medijs «Independent».

Debatēs par marihuānas likumdošanu bijušais Konservatīvā Ministru kabineta pārstāvis Pīters Lillejs atzina, ka kaņepe būtu jālegalizē, tādējādi to darītu pieejamu arī medicīnā: «Pat karaliene Viktorija, iespējams, lietojusi marihuānu, lai mazinātu menstruāciju sāpes.»

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu