Medijiem izdevies noskaidrot, kad tiks atbrīvots Pistoriuss (10)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas protēžu skrējējs Oskars Pistoriuss. kuram pirms gada tika piespriests piecu gadu cietumsods par draudzenes modeles Rēvas Stēnkampas nogalināšanu, nākamnedēļ tiks atbrīvots pirms termiņa, ceturtdien vēstīja Dienvidāfrikas plašsaziņas līdzekļi.

Paredzēts, ka Pistoriusu atbrīvos otrdien, 20.oktobrī.

«Oskars Pistpriuss nākamotrdien tiks nosacīti atbrīvots,» vēstīja ziņu kanāls «South African Broadcasting Corporation».

«Nosacītas atbrīvošanas padome šorīt [ceturtdien] sanāca uz sēdi,» tas vēstīja un piebilda, ka piektdien padome sazinājās ar Stēnkampas ģimeni, lai runātu par iespējamo Pistoriusa atbrīvošanu.

28 gadus vecajam Pistoriusam 2014.gada oktobrī tika piespriests piecu gadu cietumsods par savas draudzenes modeles Rēvas Stēnkampas netīšu nogalināšanu.

Pistoriuss vairākas reizes caur tualetes durvīm sašāva draudzeni, bet apgalvo, ka noturējis viņu par zagli, kas ielauzies mājās. Incidents notika 2013.gada Valentīna dienas agrā rīta stundā.

Tieslietu ministrs Maikls Masutha augustā atlika Pistoriusa pirmstermiņa atbrīvošanu no cietuma 21.augustā un norādīja, ka viņa lieta no jauna ir jāizskata Probācijas dienestam.

Pistoriusam vajadzēja atrasties cietumā desmit mēnešus jeb vismaz sesto daļu no piespriestā soda, lai varētu lūgt pirmstermiņa atbrīvošanu, tomēr Probācijas dienests skrējēja lietu izskatīja 5.jūnijā, kad viņš cietumā bija atradies tikai astoņus mēnešus.

Prokuratūra uzskata, ka sportists savu draudzeni nogalinājis apzināti pēc strīda, un augustā iesniedza apelāciju Pistoriusa lietā, prasot viņu atzīt par vainīgu tīšā slepkavībā un piespriest 15 gadu ieslodzījumu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu