«Staro Rīga» notiks no 18. līdz 21.novembrim (2)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Gaismas festivāls «Staro Rīga» šogad notiks no 18. līdz 21.novembrim, un tā devīze būs «Gaismu sauca... Latvijas māju sajūtu meklējot», informēja festivāla pārstāve Una Griškeviča.

Viņa norādīja, ka festivālā būs skatāmas četras gaismu instalāciju programmas - pamatprogramma «Latvijas māju sajūtu meklējot», starptautiskā projekta «Baltic Light Chain» («Baltijas gaismas ķēde») darbu programma, līdzdalības akcijas «Rīgas karnevāls» gaismas instalācijas un 2014. gada festivālā uzsāktā ārvalstu gaismas festivālu starptautiskā programma.

Iecerēts, ka festivāla pamatprogrammas «Latvijas māju sajūtu meklējot» gaismas objekti tiks izvietoti uz Brīvības ielas ass no Krastmalas līdz Stabu ielai.

Tāpat plānots, ka projekta «Baltic Light Chain» ietvaros tapušie Igaunijas, Lietuvas, Latvijas un Polijas jauno mākslinieku darbi būs apskatāmi Vērmanes dārzā, bet ārvalstu gaismas festivālu starptautiskās programmas instalācijas, kas izrādītas Eiropas gaismas festivālos, tiks izvietotas Vecrīgā. Līdzdalības akcijas «Rīgas karnevāls» darbus, ko veidos Rīgas iedzīvotāji, uzņēmēji un iestādes, varēs aplūkot visā Rīgā.

«Gaismas festivāls «Staro Rīga» šogad notiek UNESCO Starptautiskā gaismas un gaismas tehnoloģiju gada zīmē. Šajā gadā sabiedrība aicināta novērtēt gaismas tehnoloģiju nozīmi cilvēces kultūras un mākslas attīstībā, uzsverot tehnoloģiju nozīmi ilgtspējīgas attīstības nodrošināšana, to nozīmi katra cilvēka dzīvē un ikdienā,» piebilda Griškeviča.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu