Policija lūdz uzsākt kriminālvajāšanu pret Loginovu un viņa vietnieku (111)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki oktobrī uz prokuratūru nosūtījuši lietu, kurā par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmatošanu mantkārīgā nolūkā aizdomās turētas divas Rīgas brīvostas amatpersonas, aģentūru BNS informēja policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Toms Sadovskis.

Aģentūras BNS rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka aizdomās turētie ir ilggadējais Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs un viņa vietnieks Aigars Pečaks.

Iespējams, ir trīs epizodes, par kurām aizdomās turētas divas Rīgas brīvostas amatpersonas. Pirmkārt, tiek pieļauts, ka Rīgas brīvostas darbiniekiem tikušas maksātas prēmijas periodā, kad Ministru kabinets bija noteicis liegumu prēmiju izmaksām valsts iestādēs.

Otrkārt, Rīgas brīvosta piecus gadus ir finansiāli atbalstījusi Liepājas jūrskolu, kopumā šim mērķim atvēlot vairāk nekā 100 tūkstošus eiro, kā arī Rīgas brīvosta savulaik kopā ar citām pasaules ostām piedalījusies ziedošanā atbalstam Fukušimas zemestrīcē cietušajiem, šim mērķim atvēlot 5000 latu (7114 eiro).

Šie pārmetumi izriet pēc Valsts kontroles 2013.gadā veiktās revīzijas Rīgas brīvostā.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki oktobrī uz prokuratūru nosūtījuši lietu, kurā par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmatošanu mantkārīgā nolūkā aizdomās turētas divas Rīgas brīvostas amatpersonas.

Sadovskis skaidroja, ka 2013.gadā pēc Valsts kontroles revīzijas ziņojuma par iespējamām nelikumībām Rīgas brīvostā VP ENAP darbinieki uzsāka kriminālprocesu jeb tā saucamo Rīgas brīvostas lietu. Izmeklēšanas laikā šā gada vasarā tika konstatēts, ka divas Rīgas brīvostas amatpersonas varētu būt ļaunprātīgi izmantojušas savu dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā. Līdz ar to no pamatlietas ENAP darbinieki izdalīja atsevišķu kriminālprocesu.

Izdalītajā kriminālprocesā par aizdomās turētajiem tika atzīti divi vīrieši, un šā gada oktobrī VP ENAP darbinieku lietu nosūtījuši Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Šobrīd pamatlietā jeb tā saucamajā Rīgas brīvostas lietā joprojām turpinās izmeklēšana.

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra un arī apkalpoto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.

Komentāri (111)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu