Pēc Magoņa aizturēšanas krievu hakeriem pēkšņi radusies interese par Latvijas transporta nozari (30)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Dažas dienas pēc «Latvijas Dzelzceļa» šefa Uģa Magoņa aizturēšanas krievu hakeru grupējums «Turla» veicis kiberuzbrukumus pret Latvijas transporta nozarē iesaistītajiem, kas līdz tam nebija noticis, šodien kiberdrošības konferencē «DSS ITSEC 2015» sacīja «Cert.lv» analītiķis Kārlis Podiņš.

Kā teica Podiņš, Magonis aizturēts 6.augustā, bet pēc tam, 12.augustā, reģistrēta lielākā «Turla» aktivitāte transporta nozarē. «Nekad nebijām novērojuši viņu aktivitāti tur, bet te pēkšņi vienā dienā aktivitāte un tad atkal klusums,» stāstīja analītiķis.

Kā aģentūrai LETA sacīja Podiņš, aktivitāte izpaudusies kā e-pastu izsūtīšana ar transporta nozari saistītiem cilvēkiem un citos veidos, skarot šo nozari. «Sešas dienas grupējumam, visticamāk, bija vajadzīgas, lai apzinātu tos, pret ko vērsties,» pieļāva «Cert.lv» pārstāvis.

Kā ziņots, šodien Rīgā norisinās starptautiska kiberdrošības konference «DSS ITSEC 2015», kurā astoņās paralēlās sesijās 70 atzīti kiberdrošības nozares eksperti stāsta par tādām ar kiberdrošību saistītām tēmām kā nacionālo valstu iespējas aizstāvēties pret kiberuzbrukumiem, privātpersonu un uzņēmumu datu aizsargāšana no hakeru uzbrukumiem, nedrošu e-vietņu uzlaušanas paraugdemonstrējumi, kvantu kriptogrāfija un e-vēlēšanu drošība, mākoņi un mobilitāte.

«DSS ITSEC» ir kiberdrošības pasākumu zīmols, ko 2010.gadā izveidoja, uztur un attīsta kiberdrošības jomā strādājošais Latvijas uzņēmums «Data Security Solutions».

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu