Saeimas prezidijs atteicies no miljonu eiro vērtās aparatūras iepirkuma (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas Prezidijs šodien vienojās, ka ir jāpārtrauc sāktās iepirkumu procedūras, kas paredz iegādāties konferenču, apskaņošanas un video tehniku Saeimas jaunās ēkas Jēkaba ielā 6/8 vajadzībām. Šādu viedokli atbalstīja visi Prezidija locekļi, paužot uzskatu, ka iepirkumu komisijas izvēlētā norēķinu kārtība neatbilst labas pārvaldības principiem, informēja Saeimas Preses dienestā.

Saistībā ar šiem konkursiem ir bažas par neskaidru Saeimas administrācijas darbību, kas rada šaubas par labas pārvaldības principu ievērošanu un finanšu plūsmas caurspīdīgumu, uzskata Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Saeimas Prezidija locekļu neizpratni raisījis tas, ka pretstatā citiem iepirkumiem, kas saistīti ar parlamenta jauno ēku Jēkaba ielā 6/8, atbildīgie darbinieki neinformēja Saeimas Prezidiju par plānotajiem iepirkumiem, kas saistīti ar ēkas tehnisko aprīkojumu. Ja Saeimas Prezidijs būtu informēts par minēto apjomīgo iepirkumu izsludināšanu, būtu piesaistīta neatkarīga ekspertīze projektu izvērtēšanai. Bažas radot arī atsevišķi līgumprojekta nosacījumi, piemēram, īsais tehnikai paredzētais garantijas laiks un tā noteikšanas kārtība.

Saeimas Prezidijs uzdeva Saeimas administrācijas ģenerālsekretārei Karinai Pētersonei darīt visu nepieciešamo, lai tiktu pārtrauktas abas sāktās iepirkumu procedūras, kā arī šādas situācijas nākotnē vairs nebūtu iespējamas. Iepirkumu procedūras tika izsludinātas, pirms Pētersone sāka darbu Saeimas administrācijas ģenerālsekretāra amatā, norāda Preses dienestā.

Kā ziņots, Saeimas administrācija šā gada oktobrī izsludināja divus atklātus konkursus - «Saeimas konferenču sistēmas paplašināšana» ar paredzamo līgumcenu 470 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) un «Televīzijas sistēmas izveide Saeimas ēkā Jēkaba ielā 6/8» ar paredzamo līgumcenu 450 000 eiro bez PVN.

19.oktobrī sasauktajā Preses konferencē Saeimas Administrācijas pārstāvji skaidroja lielo vajadzību pēc modernās tehnikas un apgalvoja, ka iepirkuma summa esot adekvāta.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu