Norisināsies «Lielā Kristapa» noslēguma ceremonija (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Svētdien, 25.oktobrī notiks šī gada svarīgākais notikums Latvijas kino – Nacionālās kino balvas «Lielais Kristaps» noslēguma ceremoniju, kuras laikā tiks nosauktas labākās filmas dažādās kategorijās. Pirmo reizi «Lielais Kristaps» tiks pasniegts arī televīzijas filmai. 

Šogad konkursam tika pieteiktas 87 filmas, kuras skatītājos raisījušas gan strīdus, gan sajūsmu. Uzvarētāju pirmo reizi noteica kopīgs kino profesionāļu balsojums.

Visspēcīgākā konkurence solās būt īsfilmu kategorijā, kur ir vislielākais filmu skaits ar izcilu latviešu aktieru piedalīšanos. Pirmo reizi tiks pasniegta «Lielā Kristapa» balva televīzijas filmai. Balvu par mūža ieguldījumu noslēguma ceremonijas laikā saņems leģendārais kinooperators, filmu «Četri balti krekli» un «Klāvs, Mārtiņa dēls» kameras meistars Miks Zvirbulis.

Vai šogad izdosies atklāt jaunas kino personības? Vai kāda no jaunajām filmām kļūs par publikas hītu un iekļūs kino vēsturē? Un kura kļūs par 2015.gada labāko filmu?

Televīzijas kanāls LTV1 piedāvā «Lielā Kristapa» noslēguma ceremonija vērot tiešraidē plkst. 18.20.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu