Krievu spiegi mēģināja uzlauzt MH17 lietas datorsistēmas, paziņo eksperti (143)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas spiegi, pēc visa spriežot, mēģinājuši uzlauzt Nīderlandes Drošības pārvaldes (OW) datorsistēmas, lai piekļūtu galīgajam ziņojumam par lidsabiedrības «Malaysia Airlines» reisa MH17 lidmašīnas notriekšanu virs prokrievisko kaujinieku kontrolētās Austrumukrainas, piektdien paziņoja eksperti.

Kiberuzbrukumus atklājuši uzņēmuma «Trend Micro» eksperti, kas uzbrukumā vaino mīklaino grupējumu «Operation Pawn Storm» - «aktīvu ekonomiskās un politiskās kiberspiegošanas operāciju», kas iepriekš uzbrukusi Baltajam namam un NATO.

OW preses sekretāre Sara Vernoija atzina, ka pārvalde konstatējusi uzbrukumus.

Tomēr nav «nekādu liecību», ka kādam «šajos centienos būtu bijušas sekmes», norādīja Vernoija.

Viņa atteicās atklāt, «kā un kas šos uzbrukumus veicis».

«Trend Micro» piektdien vainoja «Operation Pawn Storm» «kiberspiegošanas operācijā pirms un pēc» 13.oktobra OW izmeklētāju ziņojuma publicēšanas.

«No vairākām pusēm tika īstenots koordinēts uzbrukums, lai iegūtu neautorizētu pieeju Nīderlandes, Malaizijas, Austrālijas, Beļģijas un Ukrainas varasiestāžu veiktās izmeklēšanas sensitīvajiem materiāliem,» teikts Tokijā bāzētā uzņēmuma paziņojumā.

«Aiz «Pawn Storm» ir Krievijas spiegi,» norādīja uzņēmuma eksperti, piebilstot, ka grupējuma operācijas ir «mēģinājums uzbrukt lieliem politiskiem mērķiem, īpaši jau Ukrainā».

Organizācija, kas uzbrukusi arī Krievijas disidentiem un Ukrainas valdībai, «varētu darboties pušu uzdevumā, kas ir investējušas Ukrainas lietā, vai arī izolēts grupējums, kas darbojas pats uz savu roku».

Kā LETA jau ziņoja, pagājušā gada 17.jūlijā virs teritorijas Ukrainas austrumos, kuru kontrolē Krievijas atbalstītās teroristu bandas, tika notriekta Malaizijas lidmašīna «Boeing 777», nogalinot visus aviolainerī esošos 298 cilvēkus.

Nīderlandes Drošības pārvalde, 13.oktobrī iepazīstinot ar starptautiskās izmeklēšanas komisijas secinājumiem, paziņoja, ka Malaizijas lidmašīna notriekta ar Krievijā ražotu zenītraķeti «Buk».

Raķete izšauta no apvidus, kas atradies Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku kontrolē, norādīts izmeklēšanas komisijas kartēs, ar kurām tika iepazīstināti žurnālisti.

Ukraina un rietumvalstis uzskata, ka raķeti izšāvuši Krievijas karavīri vai arī Krievijas atbalstītie kaujinieki.

Komentāri (143)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu