Jauns saspīlējums Korejas pussalā: Ziemeļkoreja apsūdz dienvidus «nopietnā provokācijā» (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Dienvidkorejas flote izšāvusi vairākus šāviņus pret Ziemeļkorejas kuģi, kurš atradies Dienvidkorejas teritoriālajos ūdeņos, vēsta BBC, atsaucoties uz ziņu aģentūru «Yonhap».

Pieci šāviņi tika izšauti aptuveni pusdeviņos pēc Latvijas laika sestdienas rītā, kad patruļas Dienvidkorejas patruļas kuģis pamanījis Ziemeļkorejas kuģis, kas pārkāpis robežu un atklāti iebraucis Dienvidkorejas ūdeņos. Pēc brīdinājumu ignorēšanas Dienvidkorejas kuģis atklājis uguni.

Ziemeļkorejas puse norāda, ka neatzīst noteiktās robežas un uzsver, ka kuģis atradies viņu teritorijā, bet Dienvidkorejas kuģa apkalpe izcēlusies ar «ļoti nopietnu provokāciju». Izolētās valsts ziņu aģentūra KCNA vēsta, ka kuģim, kuram uzbrukts, bija ikdienas patruļas brauciens.

Šis nav pirmais gadījums, kad starp abām valstīm rodas saspīlējums jūras robežas dēļ. Pagājušā gada februārī šī līnija tika pārkāpta vairākkārtīgi, un tādēļ bija vērojamas dažādas konfliktsituācijas, iesaistot ieročus.

Notikušais incidents notiek laikā, kad abu valstu demilitarizētajā zonā notiek Korejas karā šķirto ģimeņu tikšanās.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu