Ņemcova slepkavībā apsūdzētais Dadajevs izteicis vēlmi doties karot uz Sīriju (157)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavībā apsūdzētais Zaurs Dadajevs ieguvis atbildi uz sevis nosūtīto lūgumu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam - viņam atteikts braukt uz Sīriju, lai brauktu «cīnīties pret terorismu».

Kā vēsta medijs «Rosbalt», 2015.gada oktobra sākumā čečens Dadajevs izteica vēlmi cīnīties pret terorismu, tostarp arī pret grupējumu «Islāma valsts». Viņš ar vēstuli vērsās pie Putina, kur norādījis, ka vienmēr ir bijis godīgs Krievijas pilsonis, un gatavs vēlreiz pierādīt savu godīgumu un mīlestību pret Krieviju ar ieroci rokās. Tajā pašā laikā viņš uzsvēris, ka ar Ņemcova slepkavību viņam nav nekādas saistības.

Dadajeva vēstule vispirms tika nodota izmeklēšanas komitejai, no kurienes tā tālāk tika nosūtīta uz prezidenta kanceleju. Izmeklētāji paziņojuši, ka prezidenta administrācija atteikusi Dadajevam došanos uz Sīriju.

2015.gada 27.februārī tika nogalināts viens no redzamākajiem Krievijas opozicionāriem Boriss Ņemcovs. Viņa slepkavības lietā ir vairāki aizdomās turamie - Zaurs Dadajevs, Anzors un Šadīds Gubaševi, Hazmats Bahajevs un Tamerlans Eskerhanovs. Tiek uzskatīts, ka slepkava ir tieši Dadajevs, bet pārējie ir palīdzējuši organizēt noziegumu.

Komentāri (157)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu